logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü
2017. aasta Ugala teatris – teatrimaja avamine tõi publikuarvu tõusu 90 000ni

2017. aasta Ugala teatris – teatrimaja avamine tõi publikuarvu tõusu 90 000ni

Ugala teatri jaoks oli 2017. aasta erakordne – sündmusterohkest aastast kujunes viimase 26 aasta edukaim ning külastajate arv, mis on viimase viie aasta jooksul jäänud vahemikku 43 000–63 000, tõusis 2017. aastal 90 200ni. Viimati nautis Ugala teater selliseid publikunumbreid aastal 1991, kui maksevahendiks oli rubla, Viljandi linnas elas 23 000 inimest ehk 5000 rohkem kui täna ja Eesti rahvastikuarv ületas 1,5 miljonit.

Aasta algas teatri jaoks kitsastes tingimustes. Esimestel kuudel andis teater etendusi veel tehaseruumidesse rajatud ajutises teatrikompleksis Ugala black boxis, millega jäeti hüvasti 22. veebruaril. Järgnes kolmenädalane paus etendustes ning kiire Ugala teatrimajja tagasi kolimine, kus teatrile tulid appi Kaitseliidu Sakala malev ja vabatahtlikud.

Erakordse aasta kõige tormilisemaks kuuks kujunes märts. Ugala renoveeritud teatrimaja avas oma uksed 18. märtsil ja pärast 13 kuud kestnud ehitustöid kohtusid punastest tellistest majas üksteisega taas publik ja teatrirahvas ning esietendus Lembit Petersoni lavastatud „Nähtamatu daam“.

Kõigest nädal aega pärast renoveeritud teatrimaja avamist kogunes Ugalasse kogu Eesti teatrirahvas, et tähistada üheskoos teatripäeva. Teatriauhindade gala, mille lavastas Tanel Ingi, jõudis ERRi vahendusel rohkem kui 165 000 vaatajani.

2017. aastal jõudis Ugala teatris lavale 10 uuslavastust: arktiline triller „Sätendav pimedus“, humoorikalt teraapiline „Emadepäev“, mõõga- ja mantlikomöödia „Nähtamatu daam“, „Vai-vai vaene Vargamäe“ ehk „Tõde ja õigus“ lastele, 360kraadise lavakujundusega „Gogoli disko“, kus pöördlava keerles koos publikutribüüniga, Sasha Pepeljajevi visuaalteatrilavastus „Primavera Paunveres“, kontorimuusikal „Nagu Soomes, aga veel parem“, „Krdi loll lind“ ehk Tšehhovi „Kajakas“ unplugged, Ingomar Vihmari klassikatõlgendus „Orpheus allilmas“ ja muusikaline lastelavastus „Lumekuninganna“.

Kokku andis Ugala teater 2017. aastal 293 etendust. Kõige suurem publikumenu saatis lastelavastusi „Võlur Oz“ (10 184) ja „Lumekuninganna“ (9659), teatrimaja avalavastust „Nähtamatu daam“ (9642), juba teist suve välja müüdud mastaapset suvelavastust „Kõrboja perenaine“ (7349) ja krimikomöödiat „Mäng on alanud“ (6201).

Kui varasematel aastatel on Ugala andnud etendusi sagedasti ka väljaspool Viljandit, siis sel aastal mängis Ugala peamiselt koduteatris. Kodusaalides toimunud etendusi külastas üle 70 000 tuhande teatrisõbra. Etendustegevuse kõrval panustati Viljandi kultuurisündmuste kalendrisse ka kogukondlike üritustega, olgu selleks kontsert, näitus, kohtumisõhtu, häppening või muu vorm. Viljandi linnaruumi on elavdanud olulisel määral ka Ugala teatrimaja uus fassaadivalgustus ja optilist illusiooni kumav valguskunstiobjekt „Eesriie“.

Aasta lõpus tunnustati teatrit kui 2017. aasta tähtsamat elamusturismi sihtpunkti ning kuulutati Lõuna-Eesti parimaks turismiobjektiks. Ugala teater leidis äramärkimist ka Muinsuskaitseameti aastapreemiate üleandmisel, kui teatrirahvale anti üle eripreemia hästi restaureeritud mälestise kategoorias ning seeläbi tunnistati Ugala teatrimaja restaureerimine igati õnnestunuks.

Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti