logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Äksi [eel]arvamusfestival 2024

Näita kirjeldustPeida kirjeldus

Äksi [eel]arvamusfestival 2024

20. juulil toimub Saadjärve ääres Äksil taas [eel]arvamusfestival. Festivali aruteluteemad koonduvas sel korral looduse ja kunsti, keskkonna ja kultuuri ümber.

KUNST = KESKKOND?!

Äksi [eel]arvamusfestival toimub 20. juulil juba teist korda nii Jääaja Keskuse ees kui sees.

Vestlustel käsitletakse küsimusi alates taaskasutusest turismisektoris, keskkonnasäästlikust ürituskorraldusest kuni selleni, kuidas on loodus inimest
inspireerinud looma.

„Mul on hea meel, et teemakorjest saime päris tummiseid ideid vastlusteks,“ tõdes [eel]arvamusfestivali pealik Kadri Valner. „Meie idee arutleda inimese ja keskkonna kooskulgemise ja vastasseisude üle, kõnetas nii turismiedendajaid, raamatukogusid kui looduses kulgejaid“

[Eel]arvamusfesitvalile ongi valitud arutelud, mille pakkusid Tartu Linnaraamatukogu, Tartu 2024, Bioneer, Tartu turismikorraldajad, noored bioloogiatudengid jne.

Arutelusid peetakse kahel laval, lisaks on Äksi kogukonna ala, kus toimuvad keskkonnakunsti töötoad ja retked lähiümbrusesse. Neid veavad knstnikud ja pedagoogid Kadri Kosk ja Hando Tamm.

Vestluse läbi viimisel järgitakse Paide arvamusfestivali head arutelu pidamise tava, seega edendatakse sel moel ka arutelukultuuri laiemalt.

Päeva lõpetavad Jääaja Keskuses filmiõhtu „Metsik Lõuna“ ja ansambli Lonitseera kontsert SIIT.

[Eel]arvamusfestival on kõigile TASUTA ja kontserdi pilet maksab 15€. Jääaja Keskusesse pilet maksab 11€ ning parvesõit 4€.

Palun REGISTREERU festivalile.

Festivalile on oodatud kõik ärksad ja keskkonnateadlikud inimesed, kellele läheb korda puhtam ja jätkusuutlikum Eesti. Eelmisel aastal valiti Äksi [eel]arvamusfestival Tartu valla Aasta kultuuriteoks. Nagu mullu, siis ka nüüd panevad [eel]arvamusfestivali korraldmisel jõud kokku vabatahtlikud Jääaja Keskusest Äksi kogukonnast ja Tartu vallavalitsusest.

Festivalil saad teada, millest Eesti inimene mõtleb, mis talle muret või rõõmu teeb.
Vaata täpsemalt festivali programmi siit.

Äksi [eel]arvamusfestival on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Leia sündmus KULTUURIAKNAST

Vaata eelmise aasta [Eel]arvamusfestivali videoklippi SIIT.

 
 

Festivali üritused

Üritusi ei leitud
Laadimine...
Lae uuesti
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti