logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Valguse festival 2024 ''Kohtumine''

E 30.9.2024 18:00 - P 6.10.2024 23:59
Nõo alevik, Tartumaa

Valguse festival 2024 “Kohtumine”

30. septembrist kuni 6. oktoobrini toimub kümnes Valguse festival, mis on seekord pühendatud piiride avardamisele ja uutele teadmistele.

Festivali avab suuremahuline Läti partneritega Story Hub ja Those Guys Lightning koostöös loodav heli- ja valgusinstallatsioon „Maandumine“ („Touchdown – Coliseum“) Tartu lennujaama ja Eesti Lennuakadeemia territooriumil. Tegemist on paigaga, kuhu enamasti satuvad vaid lennundusvaldkonna inimesed, ent festivalil saavad kõik huvilised uut territooriumi avastada. Kas uus vaatenurk loob uusi võimalusi või juhib tähelepanu ka probleemidele? Kunstiteose lahutamatuks osaks on spetsiaalselt loodud muusika, millesse helilooja Taavi Tulev sulatab industriaalsed lennuhelid.

Tartu Ülikooli kosmosekeskuse ehk Tartu observatooriumi ja Euroopa kosmosehariduskontorite võrgustiku (ESERO) koostöös avatakse horisont kooliõpilastele suunatud karjäärinädalal „Kaugusesse!“ („Beyond!“). Teadlased ja ettevõtjad tutvustavad töötubades kosmose- ja inseneeriavaldkonna põnevaid võimalusi. Noorte projekti raames toimuvad Tõraveres ka minilavastused, kus astuvad üles Tantsuklubi Triiniks ning Just Tantsukooli tantsijad. Lavastusi juhivad Taani Ollerupi Spordiakadeemia tudengid.

Nädala teises pooles kutsume perekondi Nõos, Tõrvandis ja Viitasaaris koos kodu kaunistama. Kogukonnasündmus liidab eri põlvkondi ja pakub loovat ajaveetmist, samuti ühendab see kahte sõprusvalda – Nõod ja Viitasaarit.

Festival kulmineerub Nõos Külli Roosna ja Kenneth Flaki vabaõhu-tantsulavastusel „Õhus“ (“Floating”), kus otsitakse ühist keelt kunsti, teaduse ja tehnoloogia vahel.

https://www.valgusefestival.ee

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht  
Valguse festival 2024 ''Kohtumine'' E 30.9.2024 18:00 Nõo alevik, Tartumaa
Üritus Valguse festival 2024 ''Kohtumine''
Kuupäev / Kell E 30.9.2024 18:00
Toimumiskoht Nõo alevik, Tartumaa
Hinnainfo
Tegu on tasuta sündmusega, kuhu piletit tarvis võtta ei ole
Toimumiskoht
Nõo alevik, Tartumaa
Nõo alevik, Tartumaa Nõo vald Eesti
Ürituse korraldaja
Tantsuklubi Triiniks MTÜ
Järve 4 Nõo alevik 61601 Tartumaa
info@valgusefestival.ee
reg.nr: 80262116
Üritus Valguse festival 2024 ''Kohtumine''
Kuupäev / Kell E 30.9.2024 18:00
Toimumiskoht Nõo alevik, Tartumaa
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti