logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Dmitri Alexeev (klaver, UK)

K 4.9.2024 18:00
Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
11.50 - 26.50

Inglismaal elav vene pianist Dmitri Aleksejev on üks hinnatumaid artiste maailmas. Tema esinemised parimates kontserdipaikades, mida tunnustatud kriitikud on kõrgelt tunnustanud, kinnistasid tema kuulsust kui "tänapäeva ühe tähelepanuväärseima pianisti" (Daily Telegraph).

Aleksejev on esinenud kõigis maailma tuntuimates kontserdisaalides, mänginud koos maailma juhtivate orkestritega - Berliini Filharmoonikud, Chicago Sümfooniaorkester, Philadelphia Orchestra, Kuninglik Concertgebouw Orchestra, Londoni Filharmoonikud, Pariisi Orkester, Iisraeli Filharmoonikud, Baieri Raadio Sümfooniaorkester ja teised.

Pianist on teinud koostööd selliste tuntud dirigentidega nagu Ashkenazy, Boulez, Dorati, Giulini,  Jansons, Roždestvenski, Muti, Pappano, Svetlanov, Temirkanov, Salonen, Tilson-Thomas, Tennstedt ja paljud teised.

Dmitri Aleksejev on olnud paljude mainekamate rahvusvaheliste klaverikonkursside žürii liige, sealhulgas Leedsis, Chopini (Varssavi), Van Cliburni (Fort Worth), Tšaikovski (Moskva), Beethoveni (Viini). Ta annab regulaarselt meistriklasse üle maailma.

Aleksejev on teinud palju silmapaistvaid salvestusi EMI-le, BMG-le, Virgin Classicsile, Hyperionile ja Venemaa plaadifirmadele. Tema salvestust Virgin Classics kõigist Rahmaninovi prelüüdidest, mis võitis Hollandis Edisoni auhinna, nimetas BBC Music Magazine "inspireerivaks", pianist on “ühtaegu aristokraatlik, majesteetlik ja professionaalselt poeetiline".

Aleksejevi kõigi Chopini mazurkade salvestust märkis ajakiri Gramophone kui "ühte parimat Chopini masurkade salvestist, mis on ilmunud viimase kolmveerand sajandi jooksul koos Rubinsteini ja Jakov Flieri salvestistega". 2022. aastal salvestas ta Brillliant Classicsis kõik Skrjabini klaveriloomingud, hiljuti on ilmunud Aleksejevi klaveriseaded Šostakovitši, Stravinski ja Gershwini teostest ning Brahmsi ballaadi vioolale ja klaverile seade.

 

 

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Dmitri Alexeev (klaver, UK) K 4.9.2024 18:00 Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja 11.50 - 26.50
Üritus Dmitri Alexeev (klaver, UK)
Kuupäev / Kell K 4.9.2024 18:00
Toimumiskoht Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Hind 11.50 - 26.50
Hinnainfo
Täispilet 25 €
Õpilane/ tudeng/ pensionär 18 €
Erivajadustega klient/ saatja 10 €
 
Lastele kuni 6 a (k.a.) sissepääs tasuta.
 
Sissepääs 17:30.
Kestus 2 h (vaheaeg 20 min).
Toimumiskoht
Ürituse korraldaja
Uliss MTÜ
Luha 28-12 Tallinn 10131 Harjumaa
55688735
aleksandr.lukjanov1@gmail.com
reg.nr: 80160232
Üritus Dmitri Alexeev (klaver, UK)
Kuupäev / Kell K 4.9.2024 18:00
Toimumiskoht Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Hind 11.50 - 26.50
Samas toimumiskohas
Osta pilet In principio. Alguses UusUusIn principio. Alguses Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Osta pilet Tuubel Tuubel Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Osta pilet Pöörane Bach. Fuugakunst. Pöörane Bach. Fuugakunst. Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Osta pilet Eesti Sinfonietta hooaja lõppkontsert. Värviline vaikus. Eesti Sinfonietta hooaja lõppkontsert. Värviline vaikus. Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti