logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

"Eesti hällilaul" Tähe-Lee ja sõbrad (16.12.23 asendus)

K 1.5.2024 19:00
Tartu Jaani kirik
Hea Piletiostja,
 
Hetke seisuga on sündmuse "Eesti hällilaul" Tähe-Lee ja sõbrad müük peatatud, kuid kontsert toimub ja eelnevalt ostetud piletid kehtivad.
Peagi lisandub müüki sama kontsert teise korraldaja alt.
Korraldaja vabandab ebamugavuste pärast!
 
Plaadiesitluskontsert: Kogu Arvo Pärdi klaverilooming

Kavas: Arvo Pärt, Johann Sebastian Bach, Heino Eller jt.
 
Silmapaistval noorel pianistil Tähe-Lee Liivil on käesoleval sügisel ilmumas debüütalbum kogu Arvo Pärdi klaverimuusikaga. Plaadi annab välja Estonian Record Productions (ERP). Albumile on salvestatud nii Arvo Pärdi varajased klaveriteosed, mis valmisid tudengipäevil – Sonatiinid, Partiita, „Neli lihtsat tantsu”; küpsemas eas loodud dodekafoonilise helikeelega katsetav „Diagrammid”; filmi- ja teatrimaailma ajendil valminud „Ukuaru valss” ja „Memme musi” ning hilisemad tintinnabuli-stiilis klaveripalad – „Aliinale”, „Variatsioonid Ariinuška tervekssaamise puhul” ja „Anna-Mariale”. Lisaks sooloteostele on plaadistatud ka kaks tintinnabuli stiilis teost klaveriduole – „Pari intervallo” ja „Hümn suurele linnale”. Duodes on kaastegev Marrit Gerretz-Traksmann, üks tunnustatumaid Pärdi muusika interpreete Eestis. Tähe-Lee plaadil on esmakordselt maailmas koos kõik Pärdi olemasolevad sooloklaveriteosed, lisaks ka kõik olemasolevad duoklaveriteosed.
Tähe-Lee Liiv: „Olen väga tänulik aastatepikkuse koostöö eest Pärdi muusikasse süvenemisel Arvo ja Nora Pärdile ja Pärdi Keskusele.”
Tähe-Lee lapsepõlve lemmikteoseks oli Pärdi „Liblikad” tsüklist „Neli lihtsat tantsu”, sellele esmasele kokkupuutele järgnesid kontserdid Pärdi muusikaga Laulasmaal Arvo Pärdi Keskuses, sarjas HELIjaKEEL, sarjas Võim ja vaim – Arvo Pärt ja ENSV (selle salvestas ka ETV), festivalil “Pärdi päevad” koostöös ansambliga Vox Clamantis jt.
 
Tähe-Lee Liiv (2003) on noor eesti pianist, kes on saavutanud märkimisväärset edu nii kodumaal kui väljaspool eestit. Ta esineb regulaarselt solisti ja kammermuusikuna ning on soleerinud mitmete oluliste orkestrite ees. Tähe-Lee suurimateks saavutusteks on Eesti Pianistide Konkursi võit (2019) ning ETV telekonkursi “Klassikatähed” võit (2020), olles mõlemal juhul ka noorim osaleja (16. a.). Lisaks on ta võitnud olulisi auhindu mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel.
Plaadiesitluskontserdil kõlab Arvo Pärdi muusika kõrval ka Johann Sebastian Bachi, Heino Elleri jt. klaverimuusika.
 
Kontserdikavas on lisaks sooloklaverile ka üllatuskülalistega üllatusnumbrid Arvo Pärdi kammermuusikast. 
 
Kontserti korraldab MTÜ Kammermuusikud koostöös Kultuuripartnerluse Sihtasutusega. Kontserdi tulu läheb Tähe-Lee plaadi väljaandmise ning õpingute toetuseks. 
 
 
Tartuga seob Tähe-Leed muusikaline side juba alates varajasest lapsepõlvest. Tartus on käidud esinemas, saadud innustust ning esimesed tunnustused ka noorte pianistide konkurssitel.Tartu publiku ees esines Tähe-Lee ka 2022 kevadel festivali “Klaaspärlimäng” raames tunnustatud orkestri Cremerata Baltica solistina ning 2022 sügisel Vanemuise Sümfooniaorkestri hooaja avakontserdi solistina. Aastal 2024 on Tähe-Lee valitud Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 saadikuks Berliinis.
Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht  
"Eesti hällilaul" Tähe-Lee ja sõbrad (16.12.23 asendus) K 1.5.2024 19:00 Tartu Jaani kirik
Üritus "Eesti hällilaul" Tähe-Lee ja sõbrad (16.12.23 asendus)
Kuupäev / Kell K 1.5.2024 19:00
Toimumiskoht Tartu Jaani kirik
Hinnainfo
Täispilet 25 €
Toetajapilet 50 €
Õpilane, tudeng, pensionär 15 € 
Soodustuse saajal palume kaasa võtta soodustust tõendava dokumendi!
 
Kestus 1 h
Toimumiskoht
Tartu Jaani kirik
Jaani 5 Tartu Lõuna-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
Kammermuusikud MTÜ
Tammiku tee 9 Pringi küla, Viimsi 74011 Harjumaa
+372 55913910
liiv.diana@gmail.com
reg.nr: 80247358
Üritus "Eesti hällilaul" Tähe-Lee ja sõbrad (16.12.23 asendus)
Kuupäev / Kell K 1.5.2024 19:00
Toimumiskoht Tartu Jaani kirik
Samas toimumiskohas
Osta pilet Entrée Festive. Festival Klaaspärlimäng 2024 Entrée Festive. Festival Klaaspärlimäng 2024 Tartu Jaani kirik
Osta pilet Festivalipass. Festival Klaaspärlimäng 2024 Festivalipass. Festival Klaaspärlimäng 2024 - Tartu Jaani kirik
Osta pilet Maestro piruetid. Festival Klaaspärlimäng 2024 Maestro piruetid. Festival Klaaspärlimäng 2024 Tartu Jaani kirik
Osta pilet Varjust välja. Festival Klaaspärlimäng 2024 Varjust välja. Festival Klaaspärlimäng 2024 Tartu Jaani kirik
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti