logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Tempus Balticus trio. Balti ja Eesti Muusika Päevad

P 5.5.2024 17:00
Tartu Ülikooli muuseum
16.50 - 50.00

Tempus Balticus trio. Balti ja Eesti Muusika Päevad

Tartu Ülikooli Muuseum

05. mai 2024 | 17:00 - 18:20

Tempus Balticus on trio, kelle repertuaaris on esiplaanil muusika nüüdisaja heliloojatelt, rohkelt Baltimaade muusikat ning sageli ka teoseid kaalukatelt klassikutelt. Balti ja Eesti Muusika Päevade kavas esitatakse René Eespere ja Kristjan Kõrveri uudisteosed, esmakordselt kõlab ka ukraina helilooja Karmella Tsepkolenko värske teos.

Tempus Balticus on 2016. aastal asutatud ansambel, kelle repertuaaris on esiplaanil muusika nüüdisaja heliloojatelt, rohkelt Baltimaade muusikat ning sageli ka teoseid kaalukatelt klassikutelt nagu Brahms ja Beethoven. Ansambli lõid tšellist Māra Botmane, klarnetist Jānis Tretjuks ja eesti pianist Johan Randvere. Ansambli muusikud on pärit Lätist ja Eestist, seega mängib oma identiteediga suurt rolli Läänemere piirkond, kus akadeemilise kaasaegse kammermuusika uurimine, täiendamine ja laiem tutvustamine on Tempus Balticuse peamisteks eesmärkideks.

Muusikute sõprus algas juba kooliajal, kui tekkisid esimesed ansambli loomise ideed, kuid võimalusi nende teostamiseks ei jätkunud. Igaüks läks oma teed mööda Euroopat, kuni lõpuks 2016. aasta suvel leiti viimaks aeg ja soov, et muusikalised unistused tegudeks vormida. Kõik muusikud olid äsja naasnud oma kodumaale, täis energiat ja tegutsemistahet. Ansambel andis arvukalt kontserte Balti riikides ning lõi pidevalt uusi ja huvitavaid projekte, tehes kontserte koostöös ka paljude teiste muusikutega. Praegu jätkatakse tegevust kahe püsiliikmega ja ühe alaliselt muutuva külalisliikmega, seda vastavalt kava kunstilistele eesmärkidele. Siinses kavas on külalisliikmeks hinnatud eesti viiuldaja Robert Traksmann.

KAVA
Erkki-Sven Tüür – Dedication
Bronius Kutavičius – 8 Stasio miniatiuros
René Eespere – Consensus (esiettekanne)
Platon Buravicky – Debesziedu aromats
Karmella Tsepkolenko – Where the sky disappears (2024, esiettekanne)
Pärt Uusberg – Mõtisklusi vaimulikel radadel
Kristjan Kõrver – Uus teos (esiettekanne)
Pēteris Plakidis – Romantiska muzika

Eesti Muusika Päevad (EMP) on vanim järjepidevalt toimuv nüüdismuusika festival Eestis, millest on aastakümnete jooksul kujunenud vaieldamatult olulisim väljund Eesti heliloojatele, uuemale heliloomingule ja selle kasvule. Ainulaadseks teeb festivali EMPi tellimusel valminud Eesti heliloojate esiettekannete rohkus.

Tartu kultuuripealinna aastal liitub festival Eesti Muusika Päevad kolme lähiriigi muusikat ühendavaks festivaliks Balti ja Eesti Muusika Päevad, mis toimub 2024. aastal esmakordselt täies mahus Tartus. Kümne päeva jooksul leiab aset ligi 15 sündmust alates klassikalistest kontsertidest kuni eksperimentaalsemate projektideni, mis seovad erinevaid kunstivorme.

Lisaks tunnustatud Eesti tippkollektiividele ootame esinejaid nii Lätist, Leedust kui ka Soomest. Balti ja Eesti Muusika Päevade eesmärkideks on tuua publikuni arvukalt esiettekanded, tutvustada Baltimaade põnevaimat nüüdismuusikat ning olla ka koostööd võimaldav platvorm valdkonna professionaalidele.

Festival Balti ja Eesti Muusika Päevad on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Tempus Balticus trio. Balti ja Eesti Muusika Päevad P 5.5.2024 17:00 Tartu Ülikooli muuseum 16.50 - 50.00
Üritus Tempus Balticus trio. Balti ja Eesti Muusika Päevad
Kuupäev / Kell P 5.5.2024 17:00
Toimumiskoht Tartu Ülikooli muuseum
Hind 16.50 - 50.00
Hinnainfo
Täispilet 21 €
Õpilane, tudeng, pensionär 15 €
Toetajapilet 50 €
Toimumiskoht
Ürituse korraldaja
Eesti Heliloojate Liit
Lauteri 7c Tallinn 10145 Harjumaa
+372 56500688
heliloojate.liit@gmail.com
reg.nr: 80092370
Üritus Tempus Balticus trio. Balti ja Eesti Muusika Päevad
Kuupäev / Kell P 5.5.2024 17:00
Toimumiskoht Tartu Ülikooli muuseum
Hind 16.50 - 50.00
Teised kuupäevad Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Duo Eller & Kerikmäe. Balti ja Eesti Muusika Päevad PopulaarnePopulaarneDuo Eller & Kerikmäe. Balti ja Eesti Muusika Päevad Tartu Ülikooli muuseum
Osta pilet ERSO/Power/Roots. Balti ja Eesti Muusika Päevad PopulaarnePopulaarneERSO/Power/Roots. Balti ja Eesti Muusika Päevad Vanemuise Kontserdimaja, Tartu
Osta pilet Volbriöö omailm / Balti ja Eesti Muusika Päevad PopulaarnePopulaarneVolbriöö omailm / Balti ja Eesti Muusika Päevad Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Osta pilet Defunensemble (FI). Balti ja Eesti Muusika Päevad PopulaarnePopulaarneDefunensemble (FI). Balti ja Eesti Muusika Päevad Eesti Rahva Muuseum, Tartu
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti