logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper

P 8.9.2024 15:00
Rahvusooper Estonia, Tallinn
17.00 - 75.50

Mõistatuslik naine, kellel puudub minevik. Armastus, millel puudub tulevik.

Pelléas ja Mélisande

Maailmaesietendus 30. aprillil 1902 Salle Favart’is

Esietendus Rahvusooperis Estonia 22. septembril 2023

Kestus 3 h 10 min

Muusikajuht ja dirigent: Arvo Volmer
Dirigent: Kaspar Mänd
Lavastaja: Albert-André Lheureux (Prantsusmaa)
Kunstnik: Liina Keevallik
Videokunstnik: Andres Tenusaar
Valguskunstnik: Rasmus Rembel 

Albert-André Lheureux: On aeg, et Debussy omal ajal ooperimaailmas revolutsiooni teinud meistriteos tuleks ka Eesti publiku ette. Ooper „Pelléas ja Mélisande“ (1902) on justkui maagiline rituaal, mis äratab meis endis ja meie ümber oleva salamaailma.

20. sajandi koidikul, tundmatute maailmade uuringutele kalduva sümbolismiajastu õitseajal, kirjutab Maurice Maeterlinck, Nobeli kirjanduspreemia laureaat, lisaks kuulsale „Sinilinnule“, ka mõistatusliku näidendi „Pelléas ja Mélisande“. Claude Debussy näeb selles otsemaid ainest ooperi jaoks.

Teksti ja muusika imetabane lõimumine lubab, läbi muusikaliste valguste ja varjude, vaid ähmaselt aimata inimese salajast olemust. Mis on meie elu, meie hinge teekonna, meie kõhkluste ja tõeotsingute mõte? Kus on tõde? Igaüks otsib seda omamoodi.

See lugu näitab meile seda, mida näeb lapse süütu pilk või mida ta kogemata kinni püüab. Ta veab meid kättpidi muinasjuttu, kus head või kurjad vaimud näivad ise meie teed valivat. Nii mõnedki meist lasevad end pealesunnitud tõdede tõttu pimesi kuristiku poole juhtida.

Laskem end sel ainulaadsel muusika ja teksti sulamil kaasa viia ja avastada ümbritsevat nagu laps, kellele kingitakse maailm, kus ennast otsida ja leida. See on kirglik lugu armukadeduse, kahtluse ja vägivalla poolt piinapinki pandud poeetilisest armastusest. Erakordne ilu võlub meid. Selles ainulaadses teoses helgib ta vastu tunnete keeristormis, ekslemas meie vastuoluliste mõtete legendaarses padrikus.

 

Soovituslik vanus 12+

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper P 8.9.2024 15:00 Rahvusooper Estonia, Tallinn 17.00 - 75.50
Üritus Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper
Kuupäev / Kell P 8.9.2024 15:00
Toimumiskoht Rahvusooper Estonia, Tallinn
Hind 17.00 - 75.50
Hinnainfo
Soodustused on personaalsed. Palume etendusele tulles kaasa võtta soodustust võimaldav dokument: Eesti Vabariigis välja antud kehtiv õpilas-, üliõpilaspilet, ISIC/ITIC kaart või Eesti Vabariigis välja antud pensionitunnistus või töövõime kaart. Korraga kehtib ainult üks soodustus. Soodustused ei kehti külalisetendustele ja eriprojektidele.
 
Soovime, et teatrikülastus kujuneks kõigile saalisviibijatele positiivseks elamuseks, seepärast juhime tähelepanu, et täiskasvanutele mõeldud lavastused ei sobi reeglina vaatamiseks alla 7-aastastele lastele. Palume vaadata lavastuse lehelt konkreetse lavastuse soovituslikku vanusepiirangut.
 
ÕPILASTELE JA ÜLIÕPILASTELE
• suures saalis toimuvatele etendustele soodustus 50% piletihinnast.

PENSIONÄRIDELE -30% 
• soodusetendused 30% piletihinnast (vt * mängukavast). Eesti Vabariigis välja antud pensionitunnistus palume etendusele tulles kaasa võtta.

TÖÖVÕIME KAART -30%
• soodusetendused 30% piletihinnast (vt * mängukavast). Eesti Vabariigis välja antud Töövõime Kaart palume etendusele tulles kaasa võtta.

PARTNERKAART -5%
Partnerkaardi omanikele kuni 2 pileti ostmisel. Soodustust võimaldav dokument palume etendusele tulles kaasa võtta. Partner Card discount, up to 2 tickets. When attending the performance, we kindly ask you to take a valid document with you.
 
CLUB ONE -10%
Club One kaardi omanikele kuni 2 pileti ostmisel. Soodustust võimaldav dokument palume etendusele tulles kaasa võtta. Club One Card discount, up to 2 tickets. When attending the performance, we kindly ask you to take a valid document with you.
Ratastoolis külastajale leiab Rahvusooper parima sobiva koha saalis. Palume ostuks pöörduda otse Rahvusooperi poole tel. 6831210
 
Pileteid tagasi ei osteta ja ümber ei vahetata
Toimumiskoht
Rahvusooper Estonia, Tallinn
Estonia pst 4 Tallinn Põhja-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
Rahvusooper Estonia
Estonia pst. 4 Tallinn 10148 Harjumaa
6831210
estonia@opera.ee
reg.nr: 74000033
Üritus Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper
Kuupäev / Kell P 8.9.2024 15:00
Toimumiskoht Rahvusooper Estonia, Tallinn
Hind 17.00 - 75.50
Teised kuupäevad Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper Rahvusooper Estonia, Tallinn
Osta pilet Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper / Pensionäri soodustus Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper / Pensionäri soodustus Rahvusooper Estonia, Tallinn
Osta pilet Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper Pelléas ja Mélisande. C. Debussy ooper Rahvusooper Estonia, Tallinn
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti