logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

The Smile

T 13.8.2024 20:00
Siguldas pilsdrupu estrāde
 
Radioheadi liikmete bänd The Smile esineb augustis Lätis
 
13. augustil esineb Lätis, Sigulda lossis Radioheadi liikmete Thom Yorke’i ja Jonny Greenwoodi rokkbänd The Smile. Lisaks kahele nimetatud bändiliikmele kuulub kooslusesse veel trummar Tom Skinner. Tegemist on bändi esimese ja seni ainsa kontserdiga Baltikumis, kus saab kuulda lugusid nii nende debüütalbumilt kui ka jaanuari lõpus ilmuvalt uuelt plaadilt.
 
Piletimüük saab Piletilevi uudiskirja saajaile alguse kolmapäeval, 10. jaanuaril kell 11.00 ning avalik müük algab Piletilevis reedel, 12. jaanuaril kell 11.00.
 
The Smile sai oma nime Briti poeedi Ted Hughes’i loomingu järgi ning alustas tegevust pandeemia ajal. “Meil ei olnud selleks palju aega, aga tahtsime siiski koos mõned lood ära lõpetada. Pidime pidevalt lõpetama ja uuesti alustama, kuid see omamoodi õnnelik viis, kuidas muusika teha,” meenutab Greenwood. Radioheadi trummar Philip Selway arvates on erinevate muusikaliste projektidega tegelemine igati tervislik ning on põnev jälgida, mida erinevad muusikalised kaaslased su ideedest üles nopivad.
 
The Smile liikmeteks on Radioheadi loominguline tandem Thom Yorke (vokaal, kitarr, bass, klahvpillid) ja Jonny Greenwood (kitarr, bass, klahvpillid) ning trummar Tom Skinner, kes on olnud trummariks ja perkussionistiks serinevates projektides, sh jazz-bändis Sons of Kemet.
 
The Smile astus esimest korda rahva ette üllatusesinejana Glastonbury festivalil aastal 2021, millele järgnesid kolm kontserti Londonis. 2022. aasta kevadel ilmus bändi debüütalbum “A 
Light For Attracting Attention”, mille produtseeris Radioheadi kauaaegne produtsent Nigel Godrich. Arvestades bändiliikmete talenti, ei tule üllatusena, et album sai positiivse vastuvõtu nii kriitikutelt kui ka kuulajatelt ning jõudis UK albumiedetabelis viiendale kohale. 2022. aasta jaanuaris ilmus debüütsingel “You Will Never Work in Television Again”, millele järgnesid “The Smoke”, “Screening on the Surface”, “Pana-vision”, “Free in the Knowledge” ja “Thin Thing”.
 
Mõned kriitikud nimetavad The Smile’i Radioheadi taassünniks - uus kooslus, mis segab omavahel elemente post-punk’ist, progressiivsest rokist, afrobiidist ning neo-elektroonikast. Pitchforki arvustus sõnas, et “album kõlab rohkem nagu uus Radioheadi album kui ükski teistest hulgalistest kõrvalprojektidest, millega bändiliikmed seotud on olnud”. Suurem osa kriitikutest aga nõustub, et Radioheadi meeste kõrvalprojekt annab Yorke’ile ja Greenwoodile võimaluse kirjutada avatumat ja pingevabamat muusikat.
 
2022. aasta kevadel ja suvel tuuritas The Smile Euroopas ja Põhja-Ameerikas ning esines festivalidel nagu näiteks Montreux Jazz Festival ja Pitchfork Music Festival.
 
Eelmise aasta kevadel avalikustasid bändiliikmed, et on kirjutamas uut materjali ning singel “Bending Hectic” ilmus 20. juunil. Bändi teise albumi “Wall of Eyes” ilmumine kuulutati välja novembris koos samanimelise videosingliga. Video režissööriks on auhinnatud filmitegija Paul Thomas Anderson ehk PTA. Uue albumi produtsendiks on Sam Petts-Davies ning see ilmub 26. jaanuaril 2024. 
 
Albumi “Wall of Eyes” esitlustuur toob bändi esmakordselt ka Baltikumi ning kontsert 13. augustil Siguldas saab olema tõeline maiuspala nii Radioheadi kui ka lihtsalt rokkmuusika fännidele. Piletimüük saab Piletilevi uudiskirja saajaile alguse kolmapäeval, 10. jaanuaril kell 11.00 ning avalik müük algab Piletilevis reedel, 12. jaanuaril kell 11.00.
 
Vaata ja kuula:
The Smile - Bending Hectic https://www.youtube.com/watch?v=jM0MafOVrv8 
 

Ürituse koduleht: https://www.facebook.com/ltipsagencylv

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
The Smile T 13.8.2024 20:00 Siguldas pilsdrupu estrāde 70.50
Üritus The Smile
Kuupäev / Kell T 13.8.2024 20:00
Toimumiskoht Siguldas pilsdrupu estrāde
Hind 70.50
Hinnainfo
Tavapileti ostmisel valida esmalt odavam hind, kallimad piletid ei sisalda lisaväärtust
 
Vanusepiirang puudub
Üritus on inglise keeles
Kuni 5-aastastele tasuta sissepääs, kui istuvad saatja süles
Sissepääs alates 19:00
Ürituse kestus ligikaudu 3 tundi, vaheajaga
Ligipääs ratastooliga inimestele puudub
Soodustused puuduvad
 
Müügis on ka VIP piletid, mis sisaldavad järgmist:
  • eraldi parkimine lossi lähedal
  • eraldi sissepääs üritusele
  • eraldi Sunset Lounge ala koos baariga
  • võimalus vaadata kontserti lava lähedal asuvatelt istekohtadelt
  • eraldi tualettruumid
 
 
Toimumiskoht
Siguldas pilsdrupu estrāde
Pils iela 18 Sigulda Läti
Ürituse korraldaja
L TIPS AGENCY SIA
L TIPS AGENCY SIA
Bruņinieku iela 93, Rīga, LV-1009, Rīga,
+371 29287233 / info@ltips.lv
reg.nr: 40103193014
Üritus The Smile
Kuupäev / Kell T 13.8.2024 20:00
Toimumiskoht Siguldas pilsdrupu estrāde
Hind 70.50
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti