logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Sinise konna nahk ehk Vino Veritas

N 4.7.2024 19:00 - L 6.7.2024 23:59
16.50 - 53.50
Näita kirjeldustPeida kirjeldus
David MacGregor on USA näitekirjanik, stsenarist ja novellikirjanik.
David sündis Michiganis Detroidis ja lõpetas Michigani osariigi ülikooli. Ta on The Purple Rose Theatre püsitrupi liige, selles teatris on tema tekste lavastatud üheksal korral. The Late Great Henry Boyle (2006), Vino Veritas (2008), Gravity (2010), Consider the Oyster (2011), Just Desserts (2014), Vino Veritas (2017), Sherlock Holmes and the Adventure of the Elusive Ear (2018), Sherlock Holmes and the Adventure of the Fallen Soufflé (2019) ning Sherlock Holmes and the Adventure of the Fallen Soufflé(2022). Tema uusima näidendi plaanitav esietendus USAs on 2024 aasta märtsis Seasaare Teatri lavastus Sinise konna nahk (2023) on tema näidendi Vino Veritas esmalavastus Euroopas.

Autor: David MacGregor
Tõlkija: Reet Raudsepp
Lavastaja: Ain Saviauk

Osades:
CLAIRE: Reet Raudsepp
LAUREN: Ane Purgas
PHIL: Andrus Novoseltsev
RIDLY: Margus Mankin
Heli/valgus/plakat/kunstnik/rekvisiitor: Ain Saviauk

Hommik. On see naela jälg laes? Miks pesumasin liigub 90 cm iga kord kui ma seda kasutan? Äkki liituksin raamatuklubiga? Ärgata ikka ja jälle ühte ja samasse päeva. Ei, aitab, olid ju päevad täis seikluseid, nüüd on need 365 halli varjundit. Kuidas? Seiklustele aldis inimene mu kõrval on uinunud tühiste faktide korilusse. Ja ma kahtlustan veel... Temaga toimub midagi, mingi metamorfoos.

Kas konnad muutusid printsideks ainult muinasjutus, kui neid suudlesid muinasjutuprintsessid? Ma ei tea, komistasin Peruus sellele rituaalsele “tõe” joogile. Väidetavalt, Tõe, aga selle selgitame me välja. Jah ma annan endale selle võimaluse täna õhtul, Halloweeni õhtul, tõe õhtul. Sest täna aetakse kurjad vaimud välja. Saame näha mis sellest tuleb.
Võib-olla olete kuulnud, et on liblikaid, kes joovad kilpkonnapisaraid?
Aga kui tõde saab liialt palju! See laiutab ruumis, kiilub end inimeste vahele, litsub valusalt närvidele. Muutub nähtamatust nähtavaks. Kummub kõikjal vedelevate tuhmunud, räbaldunud, moondunud “võrratu elu” maha kistud maskide kohal ja irvitab puhta süütu näoga julguse üle. Ja mis nüüd? Jah, tõde on nüüd end ilmutanud. Aga mis ma sellega peale hakkan?
Ma küsin sinult, ütle mulle.
Kas mäletada või unustada....

Üritused

Üritusi ei leitud
Osta pilet Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Luke mõisa kultuuriait, Tartumaa
Osta pilet Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Luke mõisa kultuuriait, Tartumaa
Osta pilet Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Sinise konna nahk ehk Vino Veritas Luke mõisa kultuuriait, Tartumaa
Laadimine...
Lae uuesti
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti