logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü
TÄIUSLIK
Dokumentaalne lavastus
söömishäiretest
 
3. ja 4.06.2024 kell 18.00
Viljandis, TÜVKA BB-s
 
Lugu: Silvia Soro, Herta Soro, Marta Soro
Dramaturg ja lavastaja: Silvia Soro
Koreograaf: Herta Soro
Muusikaline kujundaja, videokujundaja: Kristjan Glück
Valgustaja: Kauri Kaljuste
Laval: Silvia Soro, Herta Soro, Marta Soro
 
Pärast etendust toimub teemakohane vestlusring TÜ Kliinikumi söömishäirete osakonna arst-residendi Madli Paasi osalusel.
 
Söömishäired on üheks enimlevinud vaimse tervise probleemiks teismeliste tüdrukute ja noorte naiste seas. Anoreksia on Euroopas üks peamisi noorte naiste suremuse põhjustajaid. Söömishäired kimbutavad sageli just “kõige tublimaid”, kelle täiuseihalus võib muutuda ennasthävitavaks. Kuigi söömishäireid nimetatakse “tublide tüdrukute haigusteks”, haigestuvad üha sagedamini ka noormehed, kelle seas on levimas jõusaalisõltuvus, kombineerituna mõne söömishäirega.
 
Projekt “Täiuslik” on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist, olles inspireeritud Ellujäämise Kunstide ideest.
Lavastus ühendab endas mitu põlvkonda, mitu kunstivaldkonda, mitu täiuslikkusenägemust ning mitu söömishäiret. See on perekonna lugu, kus põlvest põlve on edasi kantud suuri ootusi endale ja elule, suuri eesmärke, suurt tahtejõudu, suurt armastuseihalust ja kõigest eelnevast tingitud eluohtlikke söömishäireid. Ema ja kaks tütart otsivad neist päritavatest mustritest väljapääsu ja tervenemisteid ning leiavad tuge ka teineteiselt.
 
Projekt on suunatud eelkõige põhikooli- ja gümnaasiumiealistele noortele, aga ka nende lähedastele ja õpetajatele, juhtimaks tähelepanu söömishäirete tekkepõhjustele ja ravivõimalustele. Kuigi teema on tõsine, pole meie lavastus loodetavasti üdini sünge.
 
Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi, Top Auto ja Lux Express.
 
Ligipääsetavuse info:
Ratastooliga on võimalik siseneda TÜVKA hoovipoolse ukse kaudu ning paremale pöörates jõuda mööda koridoris asuvaid kaldteid Black Boxi juurde.
Invanõuetele vastavad WC-d asuvad teisel korrusel, kuhu pääseb liftiga, mis asub hoovipoolse ukse vastas.
 
Vaegkuuljatele võime eelnevalt saata lavastuse teksti või kärbitud materjalid sisu kohta, kirjutage palun silvia@aarnesoro.com
Väljaprinditud tekste on võimalik küsida ka publikuteenindajalt kohapeal.
 
Vaimupuudega inimestele võime samuti eelnevalt saata lihtsustatud sisututvustused, kirjutage palun silvia@aarnesoro.com
 
Väliskülalistele võime eelnevalt saata inglise keelsed sisututvustused või tekstid, kirjutage palun silvia@aarnesoro.com
 

Üritused

Üritusi ei leitud
Laadimine...
Lae uuesti
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti