logo
Valitse aikaväli
Etsi kartalta
Menu

LÄBI LINNA: Valga+Valka

La 5.10.2024 19:00
Valga ja Valka linn
13.50 - 26.50
 “LÄBI LINNA: Valga+Valka” on rännaklavastus Valgas ja Valkas, mis mängib kohalike lugudel põhineval materjalil tänavail, hoovides ja metsas ning läheb kindlasti üle piiri! Professionaalsed teatritegijad Eestist ja Lätist haaravad koos põliste linlastega publiku kaasa, et tutvustada, tähistada ja esile tuua Valga ja Valka inimeste ja paikade sarnasused, erinevused ja ühisosa.
 
 Valga+Valka toob Läti rakendusteatri eksperdid kokku LÄBI LINNA loomingulise tiimiga, et luua kohalikke kaasav linnaruumilavastus, mis avab nii linna kui ka selle elanike lugusid.
 Aasta jooksul toimuvad kohalikega kohtumised, intervjuud ja vestlusõhtud, mille pealt luuakse materjal: mida kohalikud ise soovivad välja tuua, mis on murepunktid, mille üle nad uhked on. Kogukonnaga tutvumise käigus selgub, kes ja kuidas võiksid etendustegevusse kaasatud olla.

 Oleme varasemalt teinud nii üks-ühele intervjuusid kui ka korraldanud avalikke kogumisi linnaruumis, kus oleme vahetanud kohaliku loo tassi tee vastu köögilaua taga. Samas on kõigil võimalus lugusid kirjalikult saata ning viljakad on olnud ka kohtumised koolides klassitunni formaadis. Iga variant annab võimaluse uurida lugude jagajalt, kellega veel võiks ühendust võtta ning võimalusel jätta endale loojagaja kontakt nii täpsustamiseks kui ka edasiseks loominguliseks kaasamiseks.

 Kui materjali on kogutud piisavalt, et eristuvaid ning korduvaid teemasid välja tuua, algab järgmine osa protsessist. Toimuvad rakendusteatri põhimõtteid järgivad töötoad, et kõik loojad tunneksid end hiljem esitades mugavalt ja hästi. Lavastustiimiga liituvad professionaalsed tegijad lavastuse kokkupanekuks ning tulemuseks on just nimelt Valga ja Valka linnale, linnast ja linnas toimuv lavastus, kus publik saab vahetu etenduskogemuse linnaruumis liikudes.

 See, kuidas, kui palju ja mil määral kohalikke kaasata, selgub aegamisi ja jooksvalt. Kaasa lööb iga loo jagaja, iga õigel ajal aknal lehvitaja, iga kohalik, kes lubab oma aiast läbi jalutada, iga koorillaulja või rahvatantsija, kes üle tänava tormab. Aga ka iga Kohalik, kes proovides osalemise kaudu saab terve stseeni vedamise enda kanda võtta või on pakkunud oma oskuseid koolilaste koordineerimiseks. Oma varasemate kogemuste pealt julgen liita ka kõik juhuslikud möödakõndijad ning kohalikud lapsed, kes on mänguga liitunud.
 
Foto: Rasmus Kull (etenduselt "LÄBI LINNA: Karlova", 2020)
 
Lavastus on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist, mida toetab Lõuna-Eesti kogukonnaprogramm ja LEADER tegevusrühmad.
Külasta lisaks ka selle piirkonna külalislahkuse võrgustiku liikmeid: https://tartu2024.ee/soovitused/?_suggestions_location=valga-vald
Laajenna näköVähennä näkö
Tapahtuma Päivä / Aika Tapahtumapaikka Hinta  
LÄBI LINNA: Valga+Valka La 5.10.2024 19:00 Valga ja Valka linn 13.50 - 26.50
Tapahtuma LÄBI LINNA: Valga+Valka
Päivä / Aika La 5.10.2024 19:00
Tapahtumapaikka Valga ja Valka linn
Hinta 13.50 - 26.50
Hintatiedot
Täispilet 25 €
Õpilane, tudeng, pensionär 18 €
Laps vanuses 2-12a (k.a) 12 €
Kestus 1h 45min
Tapahtumapaikka
Tapahtuman järjestäjä
Prothemus MTÜ
Kentmanni tn 9-16 Tallinn 10116 Harjumaa
labilinna@gmail.com
Reg No: 80565414
Tapahtuma LÄBI LINNA: Valga+Valka
Päivä / Aika La 5.10.2024 19:00
Tapahtumapaikka Valga ja Valka linn
Hinta 13.50 - 26.50
Muut päivät Samalta järjestäjältä Samassa paikassa
Osta lippu LÄBI LINNA: Valga+Valka LÄBI LINNA: Valga+Valka Valga ja Valka linn
Osta lippu LÄBI LINNA: Valga+Valka LÄBI LINNA: Valga+Valka Valga ja Valka linn
Osta lippu LÄBI LINNA: Valga+Valka LÄBI LINNA: Valga+Valka Valga ja Valka linn
Osta lippu LÄBI LINNA: Valga+Valka LÄBI LINNA: Valga+Valka Valga ja Valka linn
Tuloksia ei löytynyt!
Loading...
Lataa uudelleen