logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival

R 19.7.2024 16:30 - T 6.8.2024 23:59
11.50 - 51.50
Näita kirjeldustPeida kirjeldus
Rahvusvaheline muusikafestival Klassika Kütkes edendab kultuuridevahelisi muusikalisi sidemeid Eesti, Lääne-Euroopa, Aasia ja Ameerika vahel.
 
Festivalil tulevad esitusele maailmatasemel ettekanded viiulil, vioolal, tšellol ja klaveril. Festivali esinejad on pärit Eestist, Ameerika Ühendriikidest, Ukrainast, Šveitsist, Austriast, Inglismaalt, Saksamaalt, Prantsusmaast, Itaaliast, Poolast, Iirimaast, Soomest, Portugalist, Bulgaariast, Hollandist, Leedust, Serbiast, Brasiiliast, Mehhikost, Lõuna-Koreast, Jaapanist, Hiinast, Indiast, Indoneesiast ja Austraaliast.
Suurejooneline kontsertreis toimub neljas Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel.
 
Festivali orkestrite hulka kuuluvad:
Narva Linna Sümfooniaorkester (dirigent Anatoli Štšura)
Rahvusvaheline orkester Klassika Kütkes (dirigendid Lilyan Kaivi ja Chaerin Kim)
 
Klassika Kütkes rahvusvaheline orkester on loodud 2022. aastal. Orkestris mängivad muusikud Eesti vanimast orkestrist, Vanemuise sümfooniaorkestrist (asutatud 1908), Narva Linna Sümfooniaorkesterist, ja lisaks 15 Eesti tipp virtuoosi.
 
Solistid ja külalisesinejad.
Michael Bulychev-Okser – rahvusvaheliselt tunnustatud Ameerika pianist, helilooja ja produtsent, kes esineb maailma suurimatel kontsertlavadel. Ta on ühtlasi rahvusvahelise muusikafestivali Klassika Kütkes asutaja ja kunstiline juht.
 
Miriam Davis – briti viiuldaja ja modell, kes on tuntud oma julge välimuse, silmipimestava ilu ja tähelepanuväärsete tõlgenduste poolest.
 
Pierre Amoyal - legendaarne prantsuse viiuldaja ja viiuliprofessor Lausanne'i konservatooriumis
 
Alexander Markov (USA) - rahvusvaheliselt tunnustatud viiulivirtuoos, kes esitab uuendusliku kava "Bachist Rokini".
 
"Neopolis Baltic Orchestra" asutajaliikmed Emanuel Salvador (Portugal) ja Emilia Goch-Salvador (Poola).
 
Ameerika keelpillide assotsiatsiooni president, tšellist Robert Jesselson
 
Butleri ülikooli oboeprofessor ja Indianapolise kammerorkestri pea oboemängija, eesti-ameerika oboemängija Pamela Ajango.
 
Indrek Leivategija – festivali külalisesineja, ERSO tšellorühm kontsertmeister, Bambergi Orkester ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester.
 
Repertuaar
Klassika Kaasahaarav rahvusvaheline orkester esitab Bachi, Mozarti, Beethoveni, Haydni, Griegi ja Mendelssohni teoseid. Lisaks tulevad esitusele Arvo Pärdi "Fratres" ja Aleksei Shori teosed, kes on hetkel üks enim mängitud heliloojaid maailmas.
Kultuuriline sõnum ja missioon
 
Kallistamine on lihtne inimliku soojuse väljendus. Klassikaline kallistus on kiindumuse väljendamine muusika kaudu. Festivali missioon on näidata, kuidas muusika võib tuua armastust ja rahu kogu maailma.

Üritused

Üritusi ei leitud
Osta pilet Kammermuusika õhtu Tallinnas / Klassika Kütkes Muusikafestival Kammermuusika õhtu Tallinnas / Klassika Kütkes Muusikafestival Ajaloomuuseum, Suurgildi hoone
Osta pilet Orkestri Galakontsert Tartus / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Orkestri Galakontsert Tartus / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Heino Elleri Muusikakooli Tubina saal
Osta pilet Orkestri galakontsert / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Orkestri galakontsert / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Osta pilet Bachist Rokini: Aleksander Markov / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Bachist Rokini: Aleksander Markov / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Osta pilet Festivali Lõpugalakontsert / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Festivali Lõpugalakontsert / ''Klassika Kütkes'' Rahvusvaheline Muusikafestival Tallinna Filharmoonia Mustpeade Maja
Laadimine...
Lae uuesti
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti