logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

The Great Gatsby Ballet

K 20.11.2024 19:00
Alexela Kontserdimaja, Tallinn
100.30 - 186.50
20. novembril Alexela Kontserdimajas
 
Pärast 2023. aasta edukat tuuri, mille käigus vaimustunud pealtvaatajad kostitasid näitlejaid pikkade aplausidega, otsustati balletietendus „Suur Gatsby“ taas Tallinna kutsuda. Trupp koosneb eranditult USA ja Euroopa juhtivate teatrite tantsijatest. Balletietendust on vaadanud juba 70 000 pealtvaatajat üle maailma! Ja see on kaasaegse balleti absoluutne rekord.

Balletietendus „Suur Gatsby“ on Ameerika kirjaniku Francis Scott Fitzgeraldi samanimelise romaani põhjal sündinud lavastus, jutustatud tantsu kaudu.

Romaani sündmused leiavad aset New Yorgi lähistel. Pärast Esimese maailmasõja lõppu Ameerika majandus õitses. Alkoholi keeluseaduse lainel rikastusid põrandaalused alkoholikaubitsejad ja nautisid ümbritsevate kadeduseks luksuslikku eluviisi. Gatsby oli üks neist. Ja kus on suur raha, seal on alati ka intriigid ja armastus.

Balleti süžee keskmes on Gatsby romantiline suhe abielunaisega. See on lugu armastusest ja unistustest, reetmisest ja surmast; lugu sellest, kui kõrget hinda tuleb maksta selle eest, kui jääda liiga kaua truuks ühele unistusele. Tantsus ja muusikas väljendatud lugu kulmineerub žanri seaduspärasuse kohaselt traagilise finaaliga...

Projektis osalevad rahvusvahelised staarid; koreograafia on loonud Dwight Rhoden (USA), kes on The New York Timesi andmetel üks tänapäeva nõutumaid koreograafe; balleti muusika on loonud muusikaprodutsent Konstantin Meladze ja helilooja Juri Šepeta.

See edukas ja ambitsioonikas projekt, mille esietendus toimus 2014. aasta oktoobris, on juba käinud tuuril Berliinis, Frankfurdis, Cannes'is, Pariisis, Genfis, Viinis ja teistes Euroopa linnades. Lavastust on näinud sajad tuhanded inimesed.

Töösse kaasati üks tänapäeva nõutumaid koreograafe Dwight Rhoden. Tema stiil ühendab endas etniliste motiivide, fotokunsti, teatri, klassikalise balleti, filmi, tänavatantsu, moe ja isegi akrobaatika mõjutusi. Rodin on teinud koostööd Cirque du Soleil'iga, lavastanud showsid Prince'ile, U2-le ja Lenny Kravitzile ning tantsustseene Hollywoodi filmidele. Dwight Rhodeni loodud tantsu plastilisus rabab iga žesti õigustatuse ja iluga isegi neid, kes alles eile pidasid ideaaliks klassikat.

Gatsby lugu on ajatu. Seda on lavastatud teatrites, tehtud filmideks ja muusikalideks. Dwight Rodin tõlgendas seda tantsuna. Klassika ja modernismi täiuslik segunemine koos kaasaegse muusikaga teeb lavastusest ebatavalise ja vapustava elamuse. Francis Scott Fitzgeraldi romaani motiividel põhinev ballett näitab meile Gatsby lugu hoopis teistmoodi, paneb meid seda lugu ikka ja jälle uuesti läbi elama.

„Dwight Rodin tõi koreograafiasse tänavakultuuri teravuse. Ta võttis balletitehnika ja lammutas selle reeglid. Ta tegi balleti seksuaalseks, põnevaks ja lõbusaks. Tema pas de deux'is näete sellist suhet mehe ja naise vahel, millest on tehtud unistused...," ütles näitleja Patrick Swayze Rodini kohta. „Me tahtsime võimalikult palju eemalduda 1920ndatest aastatest, kuid jätsime sellest ajastust kerge hõngu, selle võlu,“ kommenteerib Rodin. „Töötasime selle projekti kallal üle aasta. Minu jaoks oli oluline leida tantsijaid, kellel on ühelt poolt kaasaegse koreograafia tunnetus ja teiselt poolt tugev klassikaline ettevalmistus“.

Balleti muusika annab edasi Ameerika „pööraste 1920ndate“ meeleolu kaasaegses tõlgenduses. Soundtrack põhineb sümfoonilisel muusikal, moodsa muusika rütmidel, džässil, bluusi ja diksiländi kuldajastu klassika stilisatsioonidel ning filmimuusikal.

Korraldaja jätab endale õiguse muuta esinejate koosseisu.


Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
The Great Gatsby Ballet K 20.11.2024 19:00 Alexela Kontserdimaja, Tallinn 100.30 - 186.50
Üritus The Great Gatsby Ballet
Kuupäev / Kell K 20.11.2024 19:00
Toimumiskoht Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Hind 100.30 - 186.50
Hinnainfo

Pileti nominaalhindadele lisatakse agenditasu 3,60 € -  14 €
Korraldaja jätab endale õiguse muuta esinejate koosseisu.

18:00 Avatakse Kontserdimaja uksed ja kohvikud
19:00 Algab kontsert. Vaheaeg 30 minutit
Hilinejaid saali ei lubata! Vabandame!
21:20 Orienteeruv lõpp


ÜRITUSTE LISAINFO
• Vanusepiirangut ei ole
• Kehtiv pilet peab olema igal külastajal, ka sülelapsel.
• Hilinejaid saali ei lubata!
• Pildistamine/ filmimine ei ole lubatud
• Ratastoolis külastaja piletitellimus saata: info@piletilevi.ee
• I rõdu 1. ja 2. rea ning II rõdu 1. rea kohad on piiratud nähtavusega. Serval paikneb ohutuspiire
•Tellige kohvilaud ette: https://kontserdimaja.ee/telli-ette/

Ostes pileti, kohustun täitma toimumiskoha sisekorra eeskirju. Tutvu nendega siit.
Kõikide Alexela Kontserdimajas toimuvate sündmuste hinnad sisaldavad teenustasu 1.00€/ pilet, mis suunatakse ettevõtte keskkonnasäästlikusse arengusse.

Toimumiskoht
Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Estonia pst. 9 Tallinn Põhja-Eesti Eesti
Ürituse korraldaja
Na & Ta Grupp OÜ
Künnapuu 61-2 Tallinn Harjumaa
+372 5574587
miristina.nata@gmail.com
reg.nr: 12664917
Üritus The Great Gatsby Ballet
Kuupäev / Kell K 20.11.2024 19:00
Toimumiskoht Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Hind 100.30 - 186.50
Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Prime Orchestra. Dance Symphony 80s-90s Prime Orchestra. Dance Symphony 80s-90s Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Osta pilet Ballett ''Pähklipureja'' Ballett ''Pähklipureja'' Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti