logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

 ARSISE VAIKSE NÄDALA MUUSIKA

Arsise kellade ansamblid, organistid Kristel Aer ja Anna Humal.

 Arsise Vaikse nädala muusika kontsertidel saab taas kord kuulda käsikellade- ja orelimuusika harvaesinevat kooskõla. Publiku ette astuvad Arsise erinevad koosseisud ja tuntud organistid Kristel Aer ja Anna Humal. Kontsertidel 30-31. märtsil Tallinnas, Tartus, Paides ja Jõgeval kuuleb teoseid inglise, ameerika ja eesti heliloojatelt nagu Edward Elgar, Tõnu Kõrvits, Stephen Adams, Karin Buckwalter jt.

Organistid Kristel Aer ja Anna Humal on mõlemad aktiivselt tegutsevad muusikud, kes on Eesti orelimuusika arendamise ja edendamise oma südameasjaks võtnud. Mitmete tunnustuspreemiate laureaat, hinnatud pedagoog ja orelifestivalide korraldaja Kristel Aer annab tihti kontserte nii kodu- kui välismaal, alles hiljuti esindas ta eesti orelikunstnikke Helsingi Musiikkitalos toimunud maratonkontserdil. Kristeliga sarnaselt korraldab ka Anna Humal orelimuusika festivali, teeb koostööd erinevate interpreetide ja kollektiividega ning seisab Tartu Pauluse Kirikumuusikaseltsi heaolu ja arengu eest.

Arsise kellade ansambel, kes alles hiljuti tähistas oma 30ndat aastapäeva, on aga oma südameasjaks võtnud käsikellamuusika propageerimise nii Eestis kui mujal maailmas. Esinemas on käidud maailma kõige erinevamais paigus, antud kontserte mainekatel festivalidel ning tehtud koostööd paljude kodu- ja välismaiste artistide, heliloojate ning kollektiividega. Arsise egiidi all tegutsevatest kelladekoolidest Tallinnas ja Tartus on aga välja kasvanud mitmed Arsise kontsertkoosseisud, keda kuuleb ka Vaikse nädala muusika kontsertidel.  

TALLINNA Jaani kirikus ja PAIDE Püha Risti kirikus esinevad Arsise kellade ansamblid ja organist Kristel Aer. Dirigent Aivar Mäe. Kavas: Elgar, Kõrvits, Eller, Buckwalter jt.   

TARTU Peetri kirikus ja JÕGEVA kirikus esinevad Tartu Arsise kellade ansambel ja organist Anna Humal. Dirigent Mari Tooming. Kavas : Elgar, Händel, Adams jt.

Lisainfo: www.arsis.ee

События

Мероприятия не были найдены
Загрузка...
Перезагрузить
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить