logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Klaveriõhtu. Ivari Ilja (klaver)

Пт 03.05.2024 19:00
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia
Klaveriõhtu. Ivari Ilja (klaver)
 
Pianist Ivari Ilja kauaoodatud klaveriõhtul tulevad ettekandele klaverimuusika kuldvarasse kuuluvad teosed Beethoveni, Brahmsi, Liszti ja Chopini loomingust. Ühtlasi tähistab Ivari Ilja kontserdiga oma 65. sünnipäeva.
 
Kavas:
 
Ludwig van Beethoven
Sonaat cis-moll quasi una fantasia op. 27 nr 2 „Kuupaistesonaat“
 
Johannes Brahms
Kaks rapsoodiat op. 79
 
Ferenc Liszt
Ungari rapsoodia nr 13 S 244
 
Transtsendentne etüüd nr 4 d-moll S 139 „Mazeppa“
 
Vaheaeg
 
Fryderyk Chopin
Sonaat nr 2 b-moll op. 35
 
Andante spianato ja Grande polonaise brillante op. 22
 
 
Ivari Ilja on andnud arvukalt soolokontserte Eestis, Prantsusmaal, Suurbritannias, Hiinas, Lätis, Leedus, Venemaal, Saksamaal, Soomes, Rootsis jm. Ta on osalenud solistina Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ringreisidel, esinenud koos Vanemuise Sümfooniaorkestri, Moskva Riikliku Sümfooniaorkestri, Vaasa, Oulu, Kotka ja Uppsala linnaorkestrite, samuti Põhjamaade
Sümfooniaorkestri, Peterburi Filharmoonia Akadeemiline Sümfooniaorkestri ja paljude teistega. Ivari Ilja on solistina teinud koostööd dirigentidega nagu Arvo Volmer, Vello Pähn, Veronika Dudarova, Eri Klas, Paul Mägi, Theodore Kuchar, Olari Elts, Jüri Alperten, Stephen Gunzenhauser, Peeter Lilje, Hannu Norjanen, Roman Matsov, Leo Krämer, Andres Mustonen, Anu tali, Dimitris Botinis, Urs Schneider jt.
 
Ivari Ilja repertuaari kuulub peamiselt romantilise ajastu muusika, eelkõige Chopini, Brahmsi ja Schumanni, aga ka Mozarti,  Prokofjevi ja Britteni klaveriteosed. Eesti muusikast on Ivari Ilja enim esitanud Eduard Tubina ja Tõnu Kõrvitsa loomingut. Eduka ja kõrgelt hinnatud ansamblistina on Ivari Ilja olnud aastakümnete vältel tipplavadel klaveripartneriks maailmakuulsatele lauljatele nagu Irina Arhipova, Dmitri Hvorostovski, Maria Guleghina, Albina Shagimuratova jt.
 
Ivari Ilja on onud ka paljude mainekate rahvusvaheliste konkursside žüriide liige nagu The Helsinki International Maj Lind Piano Competition, The Scottish International Piano Competition Glasgow’s, International M. K. Čiurlionis Piano Competition Vilniuses, James Mottram International Piano Competition Manchesteris, Jāzeps Vītols International Piano Competition Riias jne.
 
Ivari Ilja on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia klaveriprofessor, mitmed tema õpilased on saavutanud väärikaid auhinnalisi kohti rahvusvahelistel pianistide konkurssidel ning on omandanud kindla koha nii Eesti kui ka rahvusvahelises kontserdielus.
2001. aastal tunnustati Ivari Iljat Eesti Vabariigi kultuuripreemiaga ning 2006. aastal Eesti Muusikanõukogu interpreedi  preemiaga. Alates 2017. aastast on Ivari Ilja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor. Samuti on ta Eesti Muusikanõukogu president.
 
 
Kontserdi korraldaja OÜ Klangex
Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Klaveriõhtu. Ivari Ilja (klaver) Пт 03.05.2024 19:00 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 16.50 - 26.50
Мероприятие Klaveriõhtu. Ivari Ilja (klaver)
Дата / Время Пт 03.05.2024 19:00
Место проведения Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia
Цена 16.50 - 26.50
Информация о ценах

Täispilet 30/25 € (vastavalt istekohale)

Õpilane, tudeng, pensionär 15 €

Kestus 2 tundi koos vaheajaga

Место проведения
Организатор
Klangex OÜ
Vana-Liivamäe tn 3-11 Tallinn 10132 Harjumaa
klangex.klangex@gmail.com
Рег. №: 12049980
Мероприятие Klaveriõhtu. Ivari Ilja (klaver)
Дата / Время Пт 03.05.2024 19:00
Место проведения Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia
Цена 16.50 - 26.50
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить