logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Performatiivne installatsioon 'Peal kiri peal' / Performative Installation 'Peal kiri peal'

Сб 14.09.2024 14:00
Viljandi Koidu Seltsimaja
Performatiivne installatsioon „Peal kiri peal“
 
„Peal kiri peal“ on semiootikale tuginev performatiivne installatsioon. Jaapani etenduskunstnikud Keisuke Sugawara ja Shion Yokoo-Ruttas uurivad konventsinaalseid olemisviise ja uskumisi. Avatud Viljandi Koidu Seltsimajas neljapäeval, 12. septembril 2024 vahemikus kl 18-22 ja laupäeval, 14. septembril 2024 kl 14-18.
 
Toome kahtluse alla üldlevinud ja tavapärased tajud ja väärtused ning etenduskunstide seisundi, semiootika, sotsioloogia ja kommunikatsiooni uuringute seisukohast. Dekonstruktsiooni abil uurime uusi võimalusi mõtlemise ning meie ümber olevate mitmekülgset olemust, luues erinevatest kunsti- ja akadeemilisi elementidest kompositsiooni: ühendades videod, helid, inimkehad ning looduslike ja kunstlike materjalid. Näiteks, kuidas tajutakse „Peal kiri peal“ selle märkide kaudu? Oleme teadlikud ka „musta kasti“ olemasolust kommunikatsioonis, st sageli ei sobi saadetud ja saadud sõnumid omavahel kokku, kuna igaühel on oma unikaalne tööriistakomplekt märkide mõistmiseks, kuid siiski teeme siinkohal katse.
 
Meie elud ja meid ümbritsevad keskkonnad muutuvad päev-päevalt sotsiaalpoliitiliste tingimuste ja keskkonnaprobleemide tõttu. Üks ellujäämise strateegia võib olla oma uskumuste ja põhimõtete loomine sõltumata nende tõesusest. Usume, et sellises olukorras on meil vajadus ehitada oma elu ja sotsiaalset reaalsust avatuma meelega.
 
Projekt Performatiivne installatsioon „Peal kiri peal“ on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.
Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Top Auto ja Lux Express.
 
Sündmuse videosisul on eesti- ja ingliskeelsed subtiitrid ning saalis on käe- ja/või seljatugedega istekohad.
 
Shion Yokoo-Ruttas väljendab end ja ümbritsevat (etendus)kunsti alal inimlikult ja ausalt, uurides nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt teatraalsust ja antiteatraalsust. Ta on pärit Jaapanist, kuid tegutseb praegu Eestis. Lõpetas 2022. aastal Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala ning jätkab hetkel õpinguid semiootika alal.
 
Keisuke Sugawara on Jaapani etenduskunstnik/koreograaf, kes tegutseb Saksamaal Berliinis ja kellel on üle 10 aasta professionaalset karjääri. Tema tööd jagavad paljusid omadusi installatsioonikunstiga, keskendudes samal ajal füüsilisele lähenemisele, mis on mõeldud selleks, et publik saaks seda kogeda terviku ruumina. Aastal 2017 kolis ta Saksamaale, et oma karjääri edasi arendada. Ta on lavastanud üle 10 etenduse ning on kutsutud mitmetele rahvusvahelistele kunstifestivalidele.
 
Autorid:          Keisuke Sugawara and Shion Yokoo-Ruttas
Partner:            Tartu 2024
Tehniline tugi: Tatsumi Ryusui ja Rommi Ruttas
Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
Performatiivne installatsioon 'Peal kiri peal' / Performative Installation 'Peal kiri peal' Сб 14.09.2024 14:00 Viljandi Koidu Seltsimaja 6.50 - 9.50
Мероприятие Performatiivne installatsioon 'Peal kiri peal' / Performative Installation 'Peal kiri peal'
Дата / Время Сб 14.09.2024 14:00
Место проведения Viljandi Koidu Seltsimaja
Цена 6.50 - 9.50
Информация о ценах
Täispilet 8 €
Pensionär 5 €
Viljandi elanik 5 €
Õpilane, üliõpilane tasuta
Место проведения
Viljandi Koidu Seltsimaja
Viljandimaa, Viljandi, Jakobsoni 18 Viljandi Эстония
Организатор
Kotonoha OÜ
Tagakäära tee 2 Viimsi vald 74008 Harjumaa
kotonoha.ou@gmail.com
Рег. №: 16336096
Мероприятие Performatiivne installatsioon 'Peal kiri peal' / Performative Installation 'Peal kiri peal'
Дата / Время Сб 14.09.2024 14:00
Место проведения Viljandi Koidu Seltsimaja
Цена 6.50 - 9.50
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить