logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

Metsavaimud masinas

Пт 28.06.2024 10:00 - Вс 25.08.2024 18:00
Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu

Rahvusvaheline tehnoloogilise kunsti näitus Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi hoones.

29. juuni–25. august 2024. aastal, avamine 28. juunil.

Näitus „Metsavaimud masinas“ ja uus veebiantoloogia „Eesti looduspärimus“ on Eesti Kirjandusmuuseumi ühtne ettevõtmine, mis kuulub kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.


NÄITUS

Rahvusvaheline tehnoloogilise kunsti näitus „Metsavaimud masinas“ annab elusloodusega emotsionaalset suhet loova kunstikogemuse ning aitab vanade pärimuste tähendust taasavada ja uuesti luua.

Näitusel osaleb ligi 20 Põhja- ja Baltimaade kunstnikku, kes avavad oma loominguga looduspärimust salapärase kohaolu tunnetamise ning väärtustamisega. Kunstnikke tuleb Islandilt, Taanist, Norrast, Soomest, Lätist ja Eestist, teiste seas Bryndís Björnsdóttir, Oskar Koliander, Tori Wrånes, Ingrid Torvund ja Jonas Mailand, Hans Rosenström, Niskanen & Salo koostöös Inkeri Aulaga, Linda Boļšakova, Norman Orro ja Joonas Timmi, Zody Burke, Johannes Luik, Emer Värk. Lõpliku osalevate kunstnike nimekirja avaldame lähikuudel.


„Metsavaimud masinas“ viib rännakule läbi kahe ajaloolise naaberhoone – Eesti Kirjandusmuuseumisse ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi hoonesse – , kus võib kohata mitmemeeleliselt tajutavaid installatiivseid keskkondi, heli- ja videoteoseid, kineetilisi skulptuure ja muid hübriidvorme. Mitmed näituse jaoks loodavad teosed toetuvad uue looduspärimuse veebiantoloogia materjalidele.


VEEBIANTOLOOGIA

Näitus toetub vastloodud veebiantoloogiale „Eesti looduspärimus“, millega toome esile meie rikkalikud folkloorikogud ja nende väärtuse ökoloogilisest vaatepunktist. Tutvustame sellega Põhjamaa ja metsavööndi inimeste mõtteviisi, kus ilmneb nii kasutav kui säästev aspekt ning näitame, kuidas folklooris avaldub lepingu-taoline suhe loodusega, kus ka inimesel on oma kohustused.

See veebileht pakub valikut eelkõige Lõuna-Eesti looduspärimusest kohalikes keeltes (võro, seto, tartu, mulgi), koos eesti ja inglise keelse tõlke ja kommentaaridega. Leiame sealt pärimuslaule, jutte, muusikat ja audiovisuaalseid materjale Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivi kogudest. Antoloogia on mõeldud kõigile veebis kasutamiseks ning ka pikaajaliseks pidevaks täiendamiseks.


TOETAJAD

Näitust toetavad Tartu 2024, Eesti Kultuurkapital, Norra Kaasaegse Kunsti Büroo, Taani Kunstifond, Põhjamaade Ministrite Nõukogu.


KORRALDAJAD JA KONTAKT

Kontseptsioon ja korraldus: Henri Hütt, Evelyn Raudsepp, Taive Särg, Ave Goršič.

Lisainfo: Evelyn Raudsepp, evelynraudsepp@gmail.com


Показать большеПоказать меньше
Мероприятие Дата / Время Место проведения  
Metsavaimud masinas Пт 28.06.2024 10:00 Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu
Мероприятие Metsavaimud masinas
Дата / Время Пт 28.06.2024 10:00
Место проведения Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu
Информация о ценах
Näitus on avatud perioodil 28.06.24 - 25.08.24 kell 10:00 - 18:00
Tasuta sündmus, piletit ei ole vaja
Место проведения
Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu
Vanemusie 42, Tartu Tartu Эстония
Организатор
Eesti Kirjandusmuuseum
Vanemuise 42 Tartu 51003 Tartumaa
kirmus@kirmus.ee
Рег. №: 70003879
Мероприятие Metsavaimud masinas
Дата / Время Пт 28.06.2024 10:00
Место проведения Eesti Kirjandusmuuseum, Tartu
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить