logo
Select period
Search from map
Menu

Eurochestries Balti Noorte Sümfooniaorkestrite Festival 2024

Show descriptionHide description

Eurochestries Balti Noorte Sümfooniaorkestrite Festival 2024 toimub 13.–18. aprillil 2024 Leedus, Lätis ja Eestis. See ainulaadne sündmus toob kokku noorte sümfoonia- ning kammerorkestrid Balti riikidest (Eesti, Läti, Leedu) ja Prantsusmaalt, pakkudes neile võimalust esineda rahvusvahelisel areenil. Festival kestab kuus päeva, mille jooksul astub üles 36 orkestrit ligi 1500 osalejaga.

Festivali olulisim eesmärk on luua platvorm, kus orkestrid saavad mitte ainult esineda, vaid ka vahetada kogemusi, kuulata teiste esitusi ja luua rahvusvahelisi kontakte tuleviku koostööprojektide tarbeks. Kontsertidel kõlavad teosed ulatuvad sümfoonilistest meistriteostest kuni filmi- ja rahvamuusikani, pakkudes kuulajatele rikkalikku ja mitmekesist muusikaelamust.

Festivali raames toimuvad kontserdid 17.–18. aprillil Tartus.

Samaaegselt astub festival üles ka Valgas, Võrus, Põlvas  ja Viljandis, olles osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist Omapära ja Euroopa. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.

Ühtlasi teeb festivalil debüüdi Balti Noorte Sümfooniaorkester, mis on kogunud andekaid noori muusikuid kõigist Balti riikidest ja Prantsusmaalt. Orkester, mis alustas tegevust Leedus ja Lätis, esitab Eestis täispikka kava, tuues esile eesti, läti, leedu, prantsuse ja muude rahvuste muusikat. Tartus astub orkester üles oma kõige mahukama programmiga, pakkudes kuulajatele erakordseid emotsioone.

 

 

Festival events

No events were found
Loading...
Reload
No results have been found for your request.
Loading...
Reload