logo
Select period
Search from map
Menu

Muusikal ''Nunnad hoos'' / V Rakvere Kultuurifestival

Fr 08/11/2024 19:00
Rakvere Spordikeskus
29.50 - 101.50

V Rakvere Kultuurifestival

Oleme Rakvere Kultuurifestivaliga jõudnud oma esimese väikese juubelini. Käesoleval aastal toimub see juba viiendat korda ning eriti uhkes kuues, sest sündmuseid jagub pea kaheks nädalaks! Juba viiendat aastat on festivali patrooniks meie armastatud maestro Arvo Pärt. Täname maestrot usalduse eest ning soovime jõudu ja jätkuvat tervist!

Sel aastal toob kultuurifestival esmakordselt Rakverre Teater Vanemuise ja seda mitmel erineval moel. Vanemuise ooperikoor ja sümfooniaorkester dirigent Risto Joosti juhatusel toob publikuni Wolfgang Amadeus Mozarti viimase suurvormi Reekviemi. Solistidena astuvad üles Pirjo Jonas, Karmen Puis, Hisatoshi Nezu, Simo Breede. Tähtsündmusena jõuavad publiku ette heatujumuusikal „Nunnad hoos“.  1992. aasta hittfilm on aluseks maailma suurimate teatrite lavad vallutanud muusikalile, mille kelmikad rütmid on loonud kaheksakordne Oscari-võitja helilooja Alan Menken. See heatujumuusikal nomineeriti viiele Tony auhinnale, sealhulgas parima muusikali tiitlile. Ning nüüd on võimalus nautida seda muusikali Rakveres!

Teater Vanemuine toob festivalile kaasa ka armastatud lastemuusikali  „Sipsik“ Eno Raua raamatu ja Edgar Valteri visuaalide põhjal. Lavastus on kahes vaatuses ja soovituslik alates 4. eluaastast.

Lastele keskendub ka Rakvere Kultuurifestivali hea koostööpartner Rahvusooper Estonia ning toob kaasa haridusprogrammid „Punamütsike ja 7 pöialpoissi“ ning „Balletilugu“. „Balletilugu“ toimub balleti proovisaalis ning pakub kõige pisematele balletihuvilistele tantsulusti ja vaatamisrõõmu. Õpitakse tundma balleti ajalugu ja vaadatakse erinevaid balletinumbreid, proovitakse balletiseelikuid ning õpitakse selgeks üks tants. „Punamütsike ja seitse pöialpoissi“ on üheosaline õppeprojekt lastele, kes saavad algusest lõpuni kaasa teha ühe lavastuse sünniloos. Projekti eesmärk on läbi lõbusa mängu harida ja kasvatada muusikateatrile uut publikut. Haridusprojektis kõlab tuntud muusika ooperitest ja ballettidest.

Nukuteatri saladusi avab Nukuteatrimuuseumi rändnäitus „Teatrinukkude võlumaailm“. Rändnäitus on lühivorm Nukuteatrimuuseumi püsiekspositsioonist ja pakub sellega sarnaselt teadmisi ajaloost, võimalust mängida ise teatrinukkudega ning tutvuda lavastust ettevalmistava protsessiga.

Eesti Interpreetide Liit toob festivalile Metsosopran Maarja Purga kontserdi koos keelpillikvartetiga Prezioso ning bandeonimängija Kaspar Uljas. Maarja Purga on rahvusvahelistel kontserdilavadel ja hetkel peamiselt Kölnis tegutsev metsosopran, kes on teinud erinevaid koostööprojekte Eestis tuntud keelpillikvartetiga Prezioso. Nende ühises kontserdikavas on argentiina tangod ja hispaania laulud. Duo ObSolute - sopran Jaanika Kuusik ja oboemängija Riivo Kallasmaa - aga pakuvad hõrku kooslust, kus soprani hääl ning oboe, kui inimhäälele kõige sarnasemaks pilliks nimetatud instrument, moodustavad kauni tämbrikombinatsiooni. Kavas on pakkuda muusikat 8. sajandist kuni tänapäeva eesti heliloojateni.

Laupäevaõhtu mõnusat meeleolumuusikat pakub Lauri Saatpalu ja Peeter Rebase ühiskontsert. Ja festivali lõpetab Virumaa kammerorkestri sümfooniakontsert Mozarti kavaga.

Usume, et festivali programm on juubeli vääriline ning igaüks võib leida sealt endale meelepärast! Oleme südamest tänulikud oma publikule, esinejatele ja koostööpartneritele: Teater Vanemuine, Rahvusooper Estonia, Eesti Interpreetide Liit, Nukuteatrimuuseum.

Festivali piletid on müügis Piletilevis, veebruaris -30% soodsamad!

Kohtumiseni Rakvere Kultuurifestivalil!

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
Muusikal ''Nunnad hoos'' / V Rakvere Kultuurifestival Fr 08/11/2024 19:00 Rakvere Spordikeskus 29.50 - 101.50
Event Muusikal ''Nunnad hoos'' / V Rakvere Kultuurifestival
Date / Time Fr 08/11/2024 19:00
Venue Rakvere Spordikeskus
Price 29.50 - 101.50
Price information
Hinnad sõltuvad istekohast
Veebruaris pileteid kõigile soodsamalt

Alates 1. märtsist täishinnad:
Toetajapilet 100 €
Tavapilet 47 € / 39 € / 35 €
Sooduspilet (õpilane, tudeng, pensionär, inva) 38 € / 31 € / 28 €

Tribüünil piiratud nähtavus
Toetajapileti kohad asuvad parteri 1. reas
Sooduspilet kehtib õpilastele, tudengitele, pensionäridele, invaliididele
 
Soodustust tõendav dokument nõutav kohapeal
Ratastooli ja piiratud liikumisega kohad eelnevalt broneerida kultuurikeskus@rakvere.ee
Venue
Rakvere Spordikeskus
Kastani pst 12 Rakvere Estonia
Promoter
Rakvere Kultuurikeskus
Kreutzwaldi 2 Rakvere 44314 Lääne-Virumaa
523 8857
kultuurikeskus@rakvere.ee
Reg. no: 75011671
Event Muusikal ''Nunnad hoos'' / V Rakvere Kultuurifestival
Date / Time Fr 08/11/2024 19:00
Venue Rakvere Spordikeskus
Price 29.50 - 101.50
Other dates Same promoter Same venue
Buy ticket Mozart. Reekviem / V Rakvere Kultuurifestival Mozart. Reekviem / V Rakvere Kultuurifestival Rakvere Teater
Buy ticket Maarja Purga, Kaspar Uljas ja keelpillikvartett Prezioso / V Rakvere Kultuurifestival Maarja Purga, Kaspar Uljas ja keelpillikvartett Prezioso / V Rakvere Kultuurifestival Rakvere linnavalitsuse valge saal
Buy ticket Duo ObSolute - Jaanika Kuusik ja Riivo Kallasmaa / V Rakvere Kultuurifestival Duo ObSolute - Jaanika Kuusik ja Riivo Kallasmaa / V Rakvere Kultuurifestival Rakvere Kolmainu kirik
Buy ticket Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane / V Rakvere Kultuurifestival Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane / V Rakvere Kultuurifestival Rakvere Kultuurikeskus
No results have been found for your request.
Loading...
Reload