logo
Select period
Search from map
Menu

V Kagu-Eesti tantsupidu ''Minu südames''

Sa 25/05/2024 19:00 - Su 26/05/2024 23:59
21.50 - 61.50
Show descriptionHide description

V Kagu-Eesti Tantsupidu toimub 2024 aasta mais Põlvas Intsikurmus ning kannab pealkirja „MINU SÜDAMES“. Meie esimene juubel võtab kokku eelneva nelja peo temaatika („Elu keset küla“, „Minu inimesed“, „Kuula“ ja „Sanna kitmine“).

2012 aastal algatas Andre Laine esimese Kagu-Eesti tantsupeo, kus peo repertuaaris olid ainult tema loodud tantsud. See oli Eestis esmakordne, kus pidu koosnes ühe autori tantsudest.
Trotsides paljude arvamusi toimus 2015 aastal II Kagu-Eesti tantsupidu kus taaskord tantsiti Andre uut loomingut.
2018 aasta III peol otsustas Andre kaasata kavva ka teiste noorte liigijuhtide tantse. Usaldades, kuulates ja andes võimaluse tantsuõpetajatele, kes Kagu-Eestist pärit.
Järgmise peo korraldamise ja pea lavastamise soovis ta anda mõnele noorele ja tegusale Põlvamaa tantsuõpetajale, kes sooviks proovida pealavastaja rolli. 2022 aasta peo korralduse võttis Heleri Kängsepp enda õlule, luues selleks ka Kagu-Eesti Rahvatantsujuhtide Liidu.
Esimese ja viienda peo vahele mahub maagilised 12 aastat ehk üks tsükkel, eluring. Numeroloogiliselt tähistab 12 maagilist sümboolikat, esindab traditsioonide täiuslikkust, terviklikkust ja ka kosmilist korda.

V Kagu-Eesti tantsupeo pealavastaja ja korraldaja on Andre Laine, kes võtab kokku ühe tsükli. Andre suurim soov on, et pidu oleks jätkusuutlik, pealtvaatajatele atraktiivne ja osalejatele mõnusalt nauditav protsess. Pidu võiks anda koosolemise rõõmu, üksteise mõistmist ning oskust kuulata, märgata ja väärtustada Eesti heliloomingut. Oleme siin kagu nurgas tänapäeva rahvatantsu suunamudijad, hoides tantsu põhisamme ja mustreid läbi visuaalse butafooria pildi.

Kagu-Eesti tantsupidu toimub 25.-26. mai 2024 ning kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu2024 lisaprogrammi. Tartu 2024 aasta ja juubeli raames toimub sel korral lausa kaks etendust.

I etendus 25.05.2024 kell 19.00
II etendus 26.05.2024 kell 14.00

Events

No events were found
Buy ticket V Kagu-Eesti tantsupidu ''Minu südames'' / I etendus V Kagu-Eesti tantsupidu ''Minu südames'' / I etendus Põlva Intsikurmu laululava
Buy ticket V Kagu-Eesti tantsupidu ''Minu südames'' / II etendus V Kagu-Eesti tantsupidu ''Minu südames'' / II etendus Põlva Intsikurmu laululava
Loading...
Reload
No results have been found for your request.
Loading...
Reload