logo
Select period
Search from map
Menu

Evelina Vedomi loeng koos Prantsuse veinide degusteerimisega ''Pühakud ja patused maali- ja filmikunstis''

Th 23/05/2024 18:00
Hopneri maja, Raekoja plats 18, Tallinn

Kunstiteadlase Evelina Vedomi loeng „Pühakud ja patused maali- ja filmikunstis“ millele järgneb prantsuse veinide degusteerimine.

Loeng on vene keeles

Evelina Vedomi loengus räägitakse maalikunsti ja kino kõige tuntumatest tegelastest pühakute ja patuste seas: Maarja Magdaleenast ja püha Nikolaist, katoliku nunnast Benedetta’st ja kunstnikust Caravaggio’st, Buckinghami hertsogist ja prantsuse kuninga favoriidist Jeanne du Barry’st. Viimasest neljast on tehtud kõmulised filmid, mis alles hiljuti olid kino- ja teleekraanidel. Loengus saame teada kas Benedetta oli tõeline pühak või oli ta nunn, keda valdasid kõlvatud kired. Evelina Vedom  räägib sellest, miks kunstnik Caravaggio sattus Malta saarele, kus ta ammutas inspiratsiooni ja kes oli pühakute kujutamisel modell tema kuulsatel maalidel. Kui palju vastas reaalne Buckinghami hertsog sellele tegelaskujule, kelle lõi prantsuse kirjanik Alexandre Dumas romaanis „Kolm musketäri“? Evelina Vedomi loengus tuletame meelde  ajaloos tuntud lugu kuninganna teemantripatsitega ja saame ka teada miks prantsuse kuninga Louis XV favoriit Jeanne du Barry’d kujutati jumalanna Florana, kuidas kujunes tema elu ja kus oli määratud lõpetada tema elupäevad. On ka teisi huvitavaid süžeesid.

Peale Evelina Vedomi esinemist jätkub õhtu prantsuse veinide tutvustamisega. Tallinna tuntud sommeljee Juri Brattšik firmast Bestwine mitte ainult ei räägi prantsuse veinidest vaid ka nõustab kuidas edaspidi tunda ennast palju kindlamalt prantsuse veinide stellaaži ees või saades restoranis veinikaardi.

Räägime filmitegelastest ja piltidel kujutatud kuulsatest pühakutest ja patustest ning naudime kvaliteetset prantsuse veini 23. mail Hopneri Maja kaminasaalis.

Evelina Vedom – kunstiajaloolane ja Eesti Kunstimuuseumi kirjastuse tõlkija. Paljud teavad teda kui ajalooliste kostüümide näituste organisaatorit ja kuraatorit Keila-Joa lossis ning portselani kollektsionääri, tema ekskursioonid ja loengud on publiku hulgas alati väga populaarsed.

Lisainfo: roman.ljagu@hopnerimaja.eu

 

Show moreShow less
Event Date / Time Venue Price  
Evelina Vedomi loeng koos Prantsuse veinide degusteerimisega ''Pühakud ja patused maali- ja filmikunstis'' Th 23/05/2024 18:00 Hopneri maja, Raekoja plats 18, Tallinn 26.50
Event Evelina Vedomi loeng koos Prantsuse veinide degusteerimisega ''Pühakud ja patused maali- ja filmikunstis''
Date / Time Th 23/05/2024 18:00
Venue Hopneri maja, Raekoja plats 18, Tallinn
Price 26.50
Price information
Pilet 25 €
 
Sissepääs alates 17:30
Kestus 2 tundi
Pildistamine / filmimine ei ole lubatud
Üritus on vene keeles
Venue
Hopneri maja, Tallinn
Raekoja plats 18 Tallinn Estonia
Promoter
Kesklinna Vaba Aja Keskus
Raekoja plats 18 Tallinn 10146 Harju
+372 6455321
info@hopnerimaja.eu
Reg. no: 75038569
Event Evelina Vedomi loeng koos Prantsuse veinide degusteerimisega ''Pühakud ja patused maali- ja filmikunstis''
Date / Time Th 23/05/2024 18:00
Venue Hopneri maja, Raekoja plats 18, Tallinn
Price 26.50
No results have been found for your request.
Loading...
Reload