logo
Select period
Search from map
Menu

Kogemusfestival ''Eriline elu''

Fr 03/05/2024 10:00 - Sa 04/05/2024 17:00
Maarja Küla, Põlvamaa
Kahepäevase kogemusfestivali “Eriline elu” loengute, arutelude ja tegevuste keskpunktis on küsimus, kuidas intellektipuudega inimene saaks olla aktsepteeritud ühiskonnaliige.
 
Maarja külas toimuva festivali teema aitab igaühel üle saada ebakindlusest seoses erivajadusega inimestega ning mõista, et puudega inimene ei ole ainult abivajaja, vaid panustada sooviv kogukonna liige.
 
Festivali esimene päev 3. mail keskendub kutseõppe ja tööturu teemale ning selle moto on “Ma töötan koos erilise inimesega”. Päeva jooksul saab kuulda erivajadusega inimeste töö- ja õpingukogemustest nende enda käest ning lisaks jagavad oma vaatenurki nii kutseõppeasutused kui ka tööandjad meilt ja mujalt.
 
Festivali teine päev 4. mail kannab pealkirja “Mu naaber on eriline inimene” ja keskendub intellektipuudega inimeste osalusele kogukondlikus elus. Päeva esimeses pooles arutlevad Maarja küla elanikud ja teised neile külla tulnud erilised inimesed Maarja küla traditsioonilisel “Suud puhtaks!” konverentsil teemal “Kuidas eriline inimene näeb oma naabrit”.
 
Lisaks aitavad mõlemat päeva sisustada ka erinevad Maarja küla elanike juhitud töötoad. Näiteks saab sõrmeosavust arendada vaibakudumisega või savikojas meisterdamisega, käia külatuuril ning maitsta head ja paremat külaelanike kodukohvikus.
 
Festivali korraldab SA Maarja küla koos Tartu Ülikooli eetikakeskuse projektiga Tartu Maailmaülikool. Tartu Maailmaülikool on osa Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.
Show moreShow less
Event Date / Time Venue  
Kogemusfestival ''Eriline elu'' Fr 03/05/2024 10:00 Maarja Küla, Põlvamaa
Event Kogemusfestival ''Eriline elu''
Date / Time Fr 03/05/2024 10:00
Venue Maarja Küla, Põlvamaa
Price information
Sündmusele sissepääs tasuta (ima piletita).
Venue
Maarja Küla, Põlvamaa
Haavassaare 1, Kiidjärve küla Põlva vald Estonia
Promoter
Tartu Ülikool
Ülikooli 18 Tartu 50090 .
.
eetikakeskus@ut.ee
Reg. no: 74001073
Event Kogemusfestival ''Eriline elu''
Date / Time Fr 03/05/2024 10:00
Venue Maarja Küla, Põlvamaa
Same promoter
Free admission Vestluskohting ''Kuidas pärandame Viljandit?'' #2 FreeFreeVestluskohting ''Kuidas pärandame Viljandit?'' #2 Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi
Free admission XIV Mulgi konverents ''Tillike kultuur suuren ilman'' FreeFreeXIV Mulgi konverents ''Tillike kultuur suuren ilman'' Tõrva Gümnaasium
Free admission Toomemäe taasavamine: ''Elupäästja'' installatsiooni avamine FreeFreeToomemäe taasavamine: ''Elupäästja'' installatsiooni avamine Toomemägi, Tartu
No results have been found for your request.
Loading...
Reload