logo
Vali periood
Otsi kaardilt
Menüü

Trentemøller

R 18.10.2024 19:00
Helitehas
34.90 - 54.90

Külluslikke muusikamaastikke nautivaid kontserdikülastajaid on sügisel ees ootamas tõeline maiuspala, sest tuntud Taani artist Anders Trentemøller annab 18. oktoobril 2024 Tallinnas lummava live-kontserdi. Trentemøller on silma paistnud oma erakordse võimega luua köitvaid meloodiaid ja kaasahaaravaid helimaastikke ja tema produtseerimisoskust on viimase aastakümne jooksul laialdaselt tunnustatud.

Trentemølleri teekond on olnud pika eesmärgiga mäng - artist täidab oma loomingu peatükke, hoides sama joont ja jutustades sama lugu. Iga uus album tähistab tema kunstilise arengu järgmist sammu. Muusiku looming süveneb sageli vastandlikesse teemadesse ja paradoksidesse, mida ilmestab tema viimane album "Obverse". Muusiku heliloomingutesse on põimitud meenutamise ja mäletamise teemad, vältides oskuslikult nostalgiat, süvendades samal ajal kuulaja sidet muusikaga.

Trentemøller: „No More Kissing in the Rain“ https://youtu.be/JDLaVXrrzNo?si=Zl33MChRnye3pbUw

Artist vallutas publiku südamed oma murrangulise täispika debüütalbumi "The Last Resort" ilmumisega 2006. aastal. Alates 2007. aastast on ta koos live bändiga käinud arvukatel maailmaturneedel, esinenud ligi 500 korral ja kõik need kontserdid on olnud pidevalt ka välja müüdud.

Trentemølleri järgnevad stuudioalbumid, sealhulgas "Into The Great Wide Yonder" (2010), "Lost" (2013) ja "Fixion" (2016), on näidanud tema žanri trotsivat stiili. "Fixion" pälvis kriitikute tunnustuse oma eksperimenteerimise, polürütmide ja erinevate mõjutuste sulandamise eest – muusikas oli tunda, kuidas looja end õrnalt paljastas, samas esitas ka kuulajatele väljakutseid. Albumi live-esinemised on olnud suurejoonelised, omandades sageli uusi mõõtmeid läbi muusikaga põimitud lühifilmide.

Trentemøller: „Like a Daydream“ https://youtu.be/IQZ88DC3axM?si=naO01Bi-L0SCwh-A

2019. aastal üllatas Trentemøller fänne instrumentaalalbumiga "Obverse" , mis sisaldas vokaale mitmetelt vägevatelt naislauljatelt, sealhulgas Marie Fisker, Lisbet Fritze jpt. Trentemølleri enda lühifilmide ja Jesse Draxleri visuaalselt vapustavate kunstiteoste saatel andis "Obverse" tunnistust originaalsest loomingulisusest ja innovatiivsusest.

Trentemølleri uusim meistriteos "Memoria" süveneb veelgi rohkem jutuvestmise keerukusse. Kunstniku kompositsioonid sisaldavad süngeid, enesessevaatavaid palasid, motorik  ja dream-pop kategooriasse langevaid lugusid, aga ka elektripopi ja noise rock’i elemente. Ta jätkab tööd tuttavate valguse ja pimeduse, turbulentsi ja rahulikkuse, läbitungiva jaheduse ja lohutava soojuse teemadega, mis on selgelt inspireeritud kunstniku koduse põhjamaise keskkonna omapärastest vastandlikest elementidest.

“Mõtlesin albumile nime valides sellele, et muusikal on samasugune mõju kui lõhnal. Kui sa tunned ootamatult lõhna, mis meenutab seda toitu, mida vanaema sulle lapsepõlves tegi, oled kohe tagasi selles hetkes,” rääkis Trentemøller intervjuus möödunud aastal. “Mulle tundub, et muusikal on sama omadus. See võib sind puudutada läbi mälu, olla otsetee ajust südamesse, olla intellektuaalne viis asju analüüsida. Kui mõnikord kuulad lugu, mida pole paarkümmend aastat kuulanud, oled tagasi minevikus. Minu meelest päris ilus asi. Ma ei tahtnud, et album oleks nostalgiline ega midagi, ma lihtsalt tunnen, et mälul on suur osa meie elust, aga ka suur osa kogu loomeprotsessist.”

Trentemølleri hüpnotiseeriv live-esinemine toimub Tallinnas Helitehases 18. oktoobril 2024. Piletid on müügil Piletilevi veebilehel ja müügipunktides.

Näita rohkemNäita vähem
Üritus Kuupäev / Kell Toimumiskoht Hind  
Trentemøller R 18.10.2024 19:00 Helitehas 34.90 - 54.90
Üritus Trentemøller
Kuupäev / Kell R 18.10.2024 19:00
Toimumiskoht Helitehas
Hind 34.90 - 54.90
Hinnainfo
Regular Bird 33.40 €
Late Bird 38.40 €
Kallim hind ei sisalda lisaväärtusi
 
VIP pilet 53.40 €*
 
*VIP-pileti ostjale on tagatud eraldi sissepääs koos eraldi garderoobi, rõdude, baaride ja WC-ga.
 
AJAKAVA:
19:00 uksed
 
Vanusepiirang 6+
Kuni 10-aastastele on kuulmist kaitsvad kõrvaklapid rangelt soovituslikud
Igal sisenejal peab olema kehtiv pilet
 
Ratastooli- ja saatjapileteid puudutavate küsimustega palume kirjutada aadressil info@piletilevi.ee. 

Korraldaja koduleht: www.livenation.ee
 
Igasugused piletimängud, sealhulgas sotsiaalmeedia kanalites on ilma kontserdi korraldaja kirjaliku nõusolekuta rangelt keelatud.
Toimumiskoht
Helitehas
Madara 22A Eesti
Ürituse korraldaja
Live Nation Estonia OÜ
Live Nation Estonia OÜ
Staapli 4-33 Tallinn 10415 Harju
+372 615 0051/ info@livenation.ee
reg.nr: 10676276
Üritus Trentemøller
Kuupäev / Kell R 18.10.2024 19:00
Toimumiskoht Helitehas
Hind 34.90 - 54.90
Samalt korraldajalt Samas toimumiskohas
Osta pilet Dizzee Rascal - Don't Take It Personal Tour Dizzee Rascal - Don't Take It Personal Tour Helitehas
Osta pilet Sematary Presents - Haunted Mound Angels Tour Sematary Presents - Haunted Mound Angels Tour Helitehas
Osta pilet Five Finger Death Punch PopulaarnePopulaarneFive Finger Death Punch Unibet Arena
Osta pilet Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Live 2024 Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Live 2024 Noblessneri Valukoda, Tallinn
Sinu otsing ei andnud tulemust.
Laadimine...
Lae uuesti