Isuhakatus
Revali pidulik mekkimistaldrik
Manu: “See on rikka
lik roog erinevatest lihapaladest. Usun, et prantsuse linnumaksahõrgutis koos armsa sibulamoosiga on üks Olde Hansa parimatest maitsekooslustest. Hõrgutises kasutatud pardimaks ja mandlid loovad koos sibula magususega ideaalse koosluse.
Roas on veel riimsoolaliha, pomerantsi (mõruapelsini) keelesült, mädarõikakoor, oliivid, hapukurk, ürdipähklisai ja ürditoorjuust. Kõik need lisandid annavad esmase aimu keskaegsetest maitsetest.”
Pearoad
Grillitud lõhefilee pähklikastmes
Metsloomavorstid metssea-, põdra- ja karulihast
Küpsetatud hani puuviljatäidisega
Lisanditena tuuakse juurde:
Suitsuhapukapsad
Ristirüütlite läätsemuhedik
Ingverikaalikad
Odrapähkimuhedik
Manu: “Meie köögi au ja uhkus on alati olnud metsloomatoidud. Kasutame 100% kodumaist liha. Metsloomavorstide retsept on pärit hansaajast ning Revali linna jõudis see koos Saksa kaupmeestega. Küll aga on vanades retseptides tihtilugu vürtside ja ürtidega liialdatud. Võimalik, et keskajal jõudsid need pikal kaubateel ära lahtuda. Igal juhul pidin ma koguseid kõvasti vähendama, et leida harmooniline tasakaal tooraine ja ürtide vahel.
Hane küpsetame puuviljadega täidetult ja keskaegsete kommete kohaselt, tervena. Nii jääb linnuliha eriti mahlaseks ja hõrguks. Teatrisöömingul pakume ka lõhefileed, millele annab maitset ja rammusust juurde pähklikaste.”
Magusroog
Aadlike sametine hõrgutis—Roosipuding.
Manu: “Roosipuding on meie menüüs külaliste tungival nõudmisel. Kunagi pakkusime seda ainult jõulude aegu, kuid see sai ülimalt nõutuks ja on tänini armastatumaid magustoite. Seda sametist hõrgutist lihtsalt peab proovima!”